Crna kronika
DROGA U POŽEŠTINI

Doveli čovjeka iz Srbije da tajno uzgaja marihuanu
Objavljeno 10. svibnja, 2022.
Istraga je pokrenuta protiv ukupno osam osoba iz Hrvatske i Srbije koje je okupio 42-godišnjak

Uskok je pokrenuo istragu protiv osmeročlane skupine čije je pripadnike u Hrvatskoj i Srbiji okupio 42-godišnjak s ciljem proizvodnje većih količina marihuane na širem području Požege i njezine daljnje prodaje u Hrvatskoj i inozemstvu. Zanimljivo je da je prvoosumnjičenik iz Srbije doveo muškarca koji je u Lukaču uzgajao više od 200 stabljika marihuane.



Muškarac zadužen za uzgoj marihuane stanovao je u kući u Lukaču, nedaleko od Kutjeva, mjestašcu sa stotinjak stanovnika, gdje je svakodnevno uzgajao marihuanu, pojedini su ga pripadnici skupine redovito opskrbljivali hranom i ostalim životnim potrepštinama, kao i opremom i sredstvima za uzgoj biljki. Uskok pripadnike skupine tereti da su uzgojili 236 stabljika konoplje Cannabis sativa, ali do daljnje prodaje, za koju su angažirali dva muškarca iz Srbije, nije došlo jer su uhićeni.

S ciljem osiguravanja kupaca i prikrivenog prijevoza droge drugookrivljeni, trećeokrivljeni i četvrtookivljeni nabavili su automobil s preinakama - skrivenim prostorom u podvozju automobila pogodnim za skrivanje veće količine droge. Također je drugookrivljeni u dogovoru s 42-godišnjakom angažirao šestookrivljenog za pronalazak kupaca marihuane. On je to i učinio, prodavao je manje količine marihuane raznim kupcima na području Požege i Pleternice.

U kući u Lukaču okrivljenici su uzgojili 236 stabljika konoplje Cannabis sativa, visine od 60 do 120 centimetara, iz koje se može dobiti marihuana. Nakon toga je 42-godišnjak za pripremu i pakiranje marihuane za prodaju angažirao sedmookrivljenog i osmookrivljenog te je s njima 7. svibnja došao iz Srbije u Hrvatsku, nakon čega su se zajedno s trećeokrivljenim i četvrtookrivljenim uputili u Lukač radi zajedničke pripreme marihuane za daljnju prodaju. No do toga nije došlo jer su uhićeni. U kući u Lukaču, s 236 uzgojenih stabljika marihuane, zatečen je "poljoprivrednik" iz Srbije.

Tri osumnjičenika osim za drogu terete i za izbjegavanje carinskog nadzora jer su iz Bosanskog Broda u Hrvatsku prokrijumčarili 61 kilogram rezanog duhana i 3000 ručno rađenih cigareta, izvijestio je Uskok, koji je istragu pokrenuo na temelju prijave Policijske uprave požeško-slavonske.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike