Tehno
IZBOR I ZA MALE I ZA VELIKE

Naših top 5 za Uskrs: Odaberite tech poklon
Objavljeno 15. travnja, 2022.
Električna četkica za zube, uređaj za prskanje boje, pametni ženski sat, aparat za kavu ili nova igrica za Playstation 4 ili 5

Uskrs je tradicionalno vrijeme kada darivamo sebi drage ljude, ali možda i sami sebe počastimo nečim što duže vrijeme želimo. I ovog puta odabrali smo naših top 5 poklona, prikladnih za sve - od djece do muškaraca i žena.



Philips Sonicare 9900 Prestige


Philips Sonicare 9900 Prestige osim što djeluje prestižno i u neku ruku luksuzno za četkicu za zube, u tehnološkom smjeru donosi napredne glave koje se sinkroniziraju s četkicom, potom tu je i napredno praćenje pranja zubi i prilagodba četkice samom pranju korištenjem umjetne inteligencije, a naravno priču zaokružuje povezivanje s pametnim telefonom. Sonicare 9900 Prestige pametna četkica opremljena je naprednim tehnologijama koje joj omogućavaju napredno pranje zubi. Tehnologija SenseIQ prepoznaje pritisak, pokret, pokrivenost i još toga brzinom do 100 puta u sekundi te preko dobivenih podataka prilagođava intenzitet u slučaju da prejako pritišćete. Ako još niste, vrijeme je i da pranje zubi dovedete u 21. stoljeće.

Einhell TC-SY 600 S


Proljeće je godišnje doba u kojemu se sve budi, a osim prirode bude se i poslovi u domu i oko njega. Bez obzira na to živite li u stanu, a posebice u kući s okućnicom, posla u proljeće neće vam nedostajati. Jedni od najčešćih poslova kojih se mnogi prihvate jesu bojenje i zaštita drvene građe, primjerice letvica ograde ili balkona. Potom, tu je ličenje, odnosno bojenje zidova, zaštita metalnih ograda i slično. Sve su to poslovi koji su do sada iziskivali puno volje, truda, ali i vremena. Međutim, uz Einhell TC-SY 600 S dobit ćete posve novi pogled na te zadatke. Einhell TC-SY 600 S svestrani je uređaj za prskanje boje. Zahvaljujući snažnom motoru od 600 W te mogućnošću protoka boje od 1000 ml po minuti ovaj će sustav biti spreman za sve zadatke. Glava za prskanje boje, ili pištolj, kako ga god nazivali, omogućava pohranu do 800 ml boje koju možemo raspršivati u okomitom, vodoravnom ili koncentriranom točkastom uzorku.

MeanIT M30 Lady


M30 Lady jedan je od najpovoljnijih pametnih satova s cijenom od oko 400 kuna. MeanIT M30 Lady izrađen je od plastike i narukvice od silikona, a donosi i IP 67 certifikat otpornosti na vodu. Izuzetno je lagan i kao takav bit će ugodan za nošenje. Promjer sata je 43 mm, čime se M30 Lady smjestio u sredinu ženskih satova. Satom dominira zaslon od 1,3 inča u dijagonali koji je izrađen u LCD tehnici. Iako prikaz nije odveć oštar, pohvalna je dobra vidljivost, čak i na jakom suncu. Što se tiče pametnih funkcija, za povezivanje s telefonom nužno je instalirati aplikaciju Ffit. Nakon mora dozvola nužnih za pravilan rad, sat će biti spreman pružiti sve svoje mogućnosti. Od bitnih mogućnosti tu je praćenje otkucaja, broja koraka i prijeđenih kilometara.

Electrolux EKF3300


Ako bismo radili istraživanje bez kojeg kuhinjskog aparata ne možete, sigurni smo da bi kod većine to bio aparat za kavu. Iako danas tržište obiluje kojekakvim ekspresnim aparatima za pripremu kave iz vrećica, kapsula i drugih spremnika, nema bolje, ali i povoljnije pripreme kave od one iz dobro poznatih aparata za kavu. Neizostavni dio mnogih kuhinja upravo su aparati za kavu koji jednostavno umetanjem filtra i kave te polaganim prelijevanjem vruće vode proizvode omiljeni napitak. Miris kave koji pritom nastaje ne može proizvesti nikakva kapsula. Jedan od ponajboljih modela na tržištu krije se u imenu Electrolux EKF3300. Iza kriptične oznake EKF3300 krije se elegantan i praktičan aparat za kavu s kojim ćete tijekom nekoliko minuta spraviti od jedne do čak 10 šalica kave.

Igra Gran Turismo 7


Imate li PlayStation 5 ili 4 konzolu, onda je kupnja igre siguran poklon. Nedavno predstavljeni Gran Turismo 7 sam je vrhunac vožnje na nekoj konzoli. Donoseći nepojmljivo realne svjetske staze kod kojih je prikaz ponekad kao uživo s terena, Gran Turismo 7 nudi vožnju u automobilima s prikazom i najmanjih detalja, a uz vrhunski DualSense kontroler PlayStation 5 konzole doživljaj će biti najbliže stvarnom. Velika vrijednost koju donosi Gran Turismo 7 je, naravno, baza automobila. Njih je čak više od 400 i svi su licencirani te prikazani do najsitnijih detalja. Vožnja automobila koju donosi Gran Turismo 7 na PlayStation 5 konzoli, na kojoj smo i recenzirali igru, posve je novo iskustvo. Osim, naravno, vrhunske grafičke izvedbe koja na trenutke izgleda toliko realna kao da je snimka uživo sa staze, najviše dojmu realnosti pridodao je DualSense kontroler PS5 konzole.



Marin Režić
Najčitanije iz rubrike