Tehno
TEST HONOR MAGIC6 PRO

Magični izazivač za ljubitelje fotografije
Objavljeno 19. travnja, 2024.
Odmah na predstavljanju Honor nije krio da ovim modelom želi konkurirati najboljima, a to su bez sumnje Apple i Samsung
Odmah na predstavljanju Honor nije krio da ovim modelom želi konkurirati najboljima, a to su bez sumnje Apple i Samsung. Tako smo na samom predstavljanju mogli pogledati pravi okršaj Honor Magic6 Pro s Apple iPhone 15 Pro Max i Samsung Galaxy S24 Ultra. Doslovce je prikazan udarac jednog telefona o drugi, pri čemu je Honor Magic6 Pro uvjerljivo bolje prolazio. Pogledajmo čime to Honor Magic6 Pro napada konkurenciju (osim vrhunskom zaštitom zaslona).

Inovativna baterija


Honor Magic6 Pro stiže u tankom pakiranju, što u prijevodu znači da osim uređaja i USB-C kabela punjač nije dio paketa. To je već standard, pa ako nemate adekvatan punjač, svakako se pripremite za kupnju Honorova, jer ćete s njim svakako imati i najbolje performanse kad je riječ o punjenju. Kad smo već kod punjenja, krenut ćemo od prve inovacije koju donosi Honor Magic6 Pro – baterije. Osim što ima velik kapacitet, 5600 mAh, ona nije litij-ionska, nego silicij-ugljična. Ako se ne varamo, ovo je zapravo i prvi telefon na zapadnom tržištu koji donosi tu bateriju.

Osim što bi se trebala manje zagrijavati, biti sigurnija, prema navodima, ima i znatno manji utjecaj na okoliš, pa na to treba gledati kao na veliki plus. Inače, i prilikom testiranja i prilikom intenzivne upotrebe autonomija nam je bila u rangu drugih flagship modela, bez ikakvih problema dan do dan i pol. No valja uzeti u obzir da smo mi itekako aktivni na telefonu. Na test nam je stigao u opuštajućoj zelenoj boji, a, zanimljivo, s tom bojom dolazi i poleđina koja nije glatka, već ima ugodnu teksturu. Poleđina otkriva i stilski uklopljen "otok" s kamerama. Metalni okvir u nijansi zlatne boje filigranski je spojen s blago zakrivljenim zaslonom. Svojim gabaritima od 162,5 x 75,8 x 8,9 mm i masom od 229 grama u rangu je drugih top-modela.

UI i druge inovacije


Uključivanjem telefona dočekuje nas raskošni 6,8-inčni LTPO OLED zaslon sa suptilnim, zakrivljenim rubovima i maksimalnom svjetlinom od 1600 nita (vršno osvjetljenje može ići i do astronomskih 5000 nita). Zaslon je odličan, odlično prikazuje sadržaj u svim uvjetima, a prikaz je gladak zahvaljujući 120 Hz osvježavanja. Honor je prikazao kako je staklo zaslona iznimno otporno, a to je potvrđeno i SGS-ovim certifikacijom s pet zvjezdica. MagicOS 8.0, koji se temelji na Androidu 14, pokreće telefon. Honor obećava i četiri godine ažuriranja. Iako nije u rangu konkurencije, koja najavljuje čak sedam godina ažuriranja, i ovih četiri čini nam se više no dovoljno, jer, iskreno, tko danas ima isti telefon duže od četiri godine? Zasigurno rijetki. Sučelje MagicOS-a je intuitivno i dobro nam već poznato, a čak i ako ste novi, brzo ćete se snaći.

Na prezentaciji prikazani su nam neki od primjera, poput upravljanja aplikacijama pogledom ili prepoznavanja naših namjera (primjerice, kopiranja adrese u Google Maps), no prava stvar koju UI radi na ovom telefonu je fotografiranje. Novi Honor Falcon sustav kamere pokretan je UI modelom s bazom podataka koja je 28 puta veća od prethodne generacije, a Honor Magic6 Pro uključuje i Honor AI Motion Sensing Capture, napredni UI algoritam za snimanje koji bez napora predviđa i snima odlučujuće trenutke u ultravisokoj rezoluciji. Najnoviji sustav kamera ima telefotoobjektiv kamere od 180 MP (f/2.6, OIS) s 2.5x optičkim zumom i do 100x digitalnim zumom. Pokraj je ultraširoka kamera, od 50 MP (f.2.0, EIS), i glavna kamera od 50 MP s promjenjivim otvorom blende (f/1.4 i f/2.0, OIS). Okinute su slike najbolje ili među najboljima, pa nema sumnje kako će Honor Magic6 Pro biti u fokusu ljubitelja fotografije. Za sam kraj spomenimo i očekivano vrhunske performanse, za koje se brine Snapdragon 8 Gen 3 uz 12 GB RAM-a i 512 GB memorije za pohranu. Preporučena cijena iznosi točno 1299 eura, što je niže od konkurencije, a to je svakako još jedan plus.

Marin Režić