Tehno
SAMSUNG PREDSTAVIO GALAXY A55 5G I GALAXY A35 5G

Nightography omogućava snimanje noćnih fotografija na novoj, iznimnoj razini
Objavljeno 22. ožujka, 2024.

Pametni telefoni dolaze s brojnim sigurnosnim značajkama poput platforme Knox Vault, s novim mogućnostima kamere nadahnutim inovacijama najnovije serije Galaxy S24 i impresivnim zaslonom koji se prilagođava okruženju korisnika s pomoću značajke Vision Booster.



S unaprijeđenom značajkom noćne kamere, Nightography, Galaxy A55 5G snima jasnije i živopisnije fotografije čak i u izazovnim uvjetima osvjetljenja, što omogućava snimanje noćnih fotografija na sasvim novoj razini. Napredna UI obrada slike (ISP) na pametnom telefonu Galaxy A55 5G omogućava stvaranje iznimnih fotografija pri slabom osvjetljenju, dosad neviđenu mogućnost unutar Galaxy A serije. Osim impresivnih fotografija pejzaža, zahvaljujući načinu noćnog portreta i 12-bitnom HDR videu, snimanje uspomena s prijateljima i obitelji više ne ovisi o idealnom osvjetljenju, jer spomenute značajke donose sjajne portrete.

Galaxy A55 5G i Galaxy A35 5G nude nevjerojatne mogućnosti fotografije, uključujući značajke poput optičke stabilizacije slike (OIS) i digitalne stabilizacije slike u videu (VDIS), koja održava fotografije i videozapise jasnima čak i tijekom snimanja u pokretu.

Novi uređaji nastavljaju tradiciju Galaxy A serije, pružajući zabavna i uzbudljiva mobilna iskustva dostupna svima. Korisnici mogu uživati u gledanju najnovijih emisija ili pregledavanju društvenih mreža na Super AMOLED zaslonu, imajući izvanrednu jasnoću u punoj HD rezoluciji. Sa 6,6-inčnim zaslonom donose kristalno čiste i svijetle prikaze u različitim uvjetima osvjetljenja, potpomognute značajkom Vision Booster.

Ove godine Samsung prvi put korisnicima Galaxy A serije donosi jednu od vodećih, najinovativnijih sigurnosnih značajki, Samsung Knox Vault, uključujući i nove pametne telefone Galaxy A55 5G i Galaxy A35 5G. Hardversko rješenje za sigurnost otporno na neovlaštene intervencije, Samsung Knox Vault, pruža sveobuhvatnu zaštitu od hardverskih i softverskih napada stvaranjem sigurnog okruženja koje je fizički izolirano od glavnog procesora i memorije sustava. Pomaže zaštititi osjetljivih podataka na uređaju, uključujući informacije za otključavanje zaslona, poput PIN koda, lozinki i pristupnih podataka. Štiti pristupne ključeve šifrirajući privatne podatke korisnika pohranjene na uređaju. To znači da samo korisnik koji ima ispravne podatke za otključavanje zaslona može pristupiti svojim podatcima, čak i ako je uređaj izgubljen ili ukraden.

Telefoni su osigurani višeslojnom sigurnosnom platformom Samsung Knox. Jedna od najpouzdanijih sigurnosnih platformi na svijetu osmišljena je za zaštitu osjetljivih informacija i borbu protiv sigurnosnih prijetnji s pomoću end-to-end sigurnog hardvera te za otkrivanje prijetnji u stvarnom vremenu i sveobuhvatnu zaštitu koristeći se holističkim pristupom cijelom ekosustavu Galaxy.

Novi pametni telefoni iz serije Galaxy A jasno pokazuju predanost tvrtke Samsung osiguravanju dugoročne sigurnosti i ažuriranja za Galaxy uređaje. S Galaxy A55 5G i Galaxy A35 5G korisnici će nastaviti uživati u do četiri generacije operativnog sustava Android i One UI nadogradnji, uz pet godina sigurnosnih ažuriranja. Taj pristup optimizira trajanje uređaja održavajući ih opremljenima najnovijim Galaxy i Android značajkama.

Novi Samsung Galaxy A55 5G i Galaxy A35 5G za kupnju će biti dostupni od 29. ožujka, a do 28. ožujka odnosno do isteka zaliha traje promotivno razdoblje u kojem će Samsung, uz kupnju navedenih uređaja korisnicima pokloniti bežične slušalice Galaxy Buds FE uz prethodnu registraciju u Samsung Members aplikaciji.

Tanja Kvorka
DODATNE SIGURNOSNE MJERE I PRIVATNO DIJELJENJE
Za još više načina zaštite korisnika nova Galaxy A serija nudi Auto Blocker, izborni paket dodatnih sigurnosnih mjera. Kada je uključen, Auto Blocker može blokirati instalacije aplikacija s neovlaštenih izvora, provjeriti sigurnost aplikacija za otkrivanje potencijalne zlonamjerne programske opreme i blokirati potencijalno zlonamjerne naredbe i instalacije softvera na uređaj preko USB kabela. Korisnici nove Galaxy A serije također će imati pristup nadzornoj ploči za sigurnost i privatnost, što im olakšava praćenje i kontrolu aktivnosti njihovih podataka te povlačenje dozvola kad god to požele. Također mogu uživati u privatnom dijeljenju, što omogućuje sigurno i šifrirano dijeljenje privatnih datoteka koje sadržavaju važne osobne ili financijske informacije. Korisnici mogu kontrolirati pristupne dozvole primatelja i datum isteka datoteke, a istovremeno mogu ograničiti snimke zaslona ili preuzimanja.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike