Sport
MOGAO BI OVO BITI VELIKI TJEDAN

Bijelo-plavi čekaju da Mijo Caktaš kaže "da"
Objavljeno 17. siječnja, 2022.
Splićanin važe Osijekovu ponudu, ali čini se kako je blizu pozitivnog odgovora

Nogometaši Osijeka rutinski su pobijedili ljubljansku Olimpiju (3:0) u prvoj pripremnoj utakmici u Poreču. Tri laka komada, od kojih će posebno zapamćen ostati pogodak koji je Karlo Bartolec zabio iz slobodnog udarca s više od 25 metara.



Trener Nenad Bjelica, kao i obično nakon test-utakmica, nije imao previše toga za reći. Bio je zadovoljan borbenošću i zalaganjem koje su prikazali njegovi igrači, a za ostale tehničko-taktičke finese ima još dovoljno vremena za usavršavanje prije nego što se nastavi uzbudljivo putovanje u prvenstvu i Kupu.

Dani odluke


U ovom trenutku navijačima nisu posebno napeti rezultati koje Osječani postižu u prijateljskim utakmicama jer se nestrpljivo očekuju vijesti o igračkim pojačanjima čija imena eterom kolaju već nekoliko dana. U ovom trenutku najbliži dolasku u redove bijelo-plavih je Mijo Caktaš. Po društvenim mrežama već cirkulira dres NK Osijek s otiskanim njegovim imenom i brojem 11. Ako Nenadove izjave posljednjih dana čitamo između redaka, čini se kako je prilično uvjeren u pozitivan rasplet te priče. Međutim, bar zasad, Caktaš još nije rekao konačno "da", iako puno toga upućuje na to kako će to učiniti možda već danas.

- Svjestan sam kako je javnosti vrlo zanimljiva priča oko pojačavanja momčadi. Ima još puno vremena do kraja prijelaznog roka, a uvjeren sam kako će, kada povučemo crtu ispod onog što smo učinili ove zime oko pojačavanja momčadi, naši navijači imati razloga za zadovoljstvo. Međutim, opet ću ponoviti kako kredit treba dati i igračima kojima sada raspolažemo, jer su oni napravili rezultat koji nam donosi uzbudljivo proljeće - rekao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Fućak otkriće


Slična je situacija i s portugalskim stoperom Ferrom. I on bi svoju odluku o dolasku u Gradski vrt na jednoipolgodišnju posudbu trebao donijeti danas ili sutra. O odgovorima njih dvojice umnogome će ovisiti daljnji potezi koje će Bjelica vući tijekom zimskog prijelaznog roka.

- U ovom trenutku fokusiran sam na njih dvojicu i ne razmišljam o ostalim pozicijama koje sam naveo kao potencijalne mete. Ako Ferro pristane na dolazak, onda vjerojatno nećemo ulaziti u angažman lijevog beka jer bi nam tu poziciju, uz Jurčevića, mogao zatvoriti Čeberko. Dolazak Caktaša bi nam donio ono što najviše trebamo - pogotke, a, uz to, tek kad se njih dvojica očituju, znat ću s koliko novca još raspolažem za dovođenje još ponekog pojačanja - poručio je Bjelica.

Dođu li Caktaš i Ferro, bio bi to doista odličan Osijekov ulov ove zime. Naravno, ne znači kako bi to bilo sve, ali treba imati na pameti da su obojica igrači koji nisu uopće jeftini kada je njihova godišnja gaža u pitanju, pa upravo zbog toga Bjelica u ovom trenutku ne želi pričati kakve će korake poduzimati dalje na planu pojačanja.

Kada smo već kod tih novih igrača, ne treba ispod radara proći Kristian Fućak, koji je u osječku svlačionicu "ušao na stražnja vrata", ali je u Poreču pokazao kako se nema namjeru bez borbe pomiriti sa statusom pričuvne opcije. Ide stasiti Riječanin na treninzima i utakmicama "k‘o tenk" pa ako nastavi u tom ritmu, prvotimci koji su na ofenzivnim pozicijama neće mirno spavati. Kako sada izgleda, te ako se izbori za dobru minutažu, Fućak bi mogao biti proljetno otkriće HNL-a.


Dalibor Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike