Sport
MLADI HRVAČI HK SLATINA

Stefan državni prvak, Roko najmlađi i najbolji
Objavljeno 23. travnja, 2024.
Dvorana Osnovne škole Iver u Sesvetskom Kraljevcu bila je domaćin Prvenstva Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za mlađe dječake uzrasta do 13 godina. Nastupilo je ukupno 146 hrvača iz 22 kluba, od kojih je 12 natjecatelja u isto toliko težinskih kategorija steklo titulu prvaka Hrvatske. To su Mihael Mučalov (28 kg, HK Sesvetski Kraljevec), Vilim Vujić (30 kg, HK Lika), Šimun Maričić (33 kg, HK Lika), Lovro Sertić (36 kg, HK Sesvetski Kraljevec), Ivan Pendelin (40 kg, HK Petrinja), Domagoj Pulig (44 kg, HK Hrvatski Dragovoljac), Duje Plazibat (49 kg, HK Split), Josip Vidović (54 kg, HK Sesvete), Karlo Kovačić (59 kg, HK Ludbreg), Noa Zubak (65 kg, HK Matalac), Stefan Čavrić (75 kg, HK Slatina) i Niko Vračan (90 kg, HK Petrinja).



Zahvaljujući Stefanu Čavriću Hrvački klub Slatina jedini je s područja Slavonije i Baranje koji ima državnog prvaka u hrvanju u U-13 uzrastu, a prema riječima njegova trenera Borivoja Kocića Stefan je do toga naslova stigao dominantno, pobijedivši sve svoje protivnike tušem ili tehničkim tušem bez izgubljenoga boda.



I dok su se mlađi dječaci u Sesvetskom Kraljevcu nadmetali za naslov prvaka države, u češkom gradu Chomutvu održan je vrlo jaki UWW turnir u hrvanju za kadete i juniore, na kome je nastupilo 276 natjecatelja iz 16 zemalja. Trener hrvatske reprezentacije na taj je turnir poveo i slatinskog hrvača Roka Ćurića, iako je on još stariji dječak, nastupao je u konkurenciji kadeta gdje su svi redom bili stariji od njega. No Roku to nije smetalo, upisao je pet pobjeda i poraz u finalu, pa je na tom turniru bio najuspješniji predstavnik hrvatske reprezentacije. Takvim nastupom potpuno je opravdao poziv trenera u kadetsku vrstu. P.Ž.
Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

Najčitanije iz rubrike