Kultura
KAZALIŠNA JESEN U HRVATSKOM DOMU

"Večeri komedije" počinju 8. listopada premijerom predstave "Vrući vrtuljak"
Objavljeno 8. listopada, 2021.
Premijera "Vrućeg vrtuljka", nove profesionalne predstave Scene Martin Hrvatskog doma Vukovar, održat će se večeras (8. listopada) na početku ovogodišnjeg programa "Večeri komedije" u Hrvatskom domu u gradu na Dunavu. Osim domaće premijere, publiku će u sklopu istog programa zabaviti i Sinjsko pučko kazalište predstavom "A što rade Romeo i Julija". Početak programa zakazan je za 19 sati i, kako najavljuju organizatori, trajat će oko dva sata. "Vrući vrtuljak" komedija je o potrazi za sretnim završetkom nastala po motivima svjetski popularnog komada "Reigen" austrijskog književnika Arthura Schnitzlera. U verziji Scene Martin ove prpošne kazališne studije o moralu i različitim muško-ženskim kombinacijama i komplikacijama, dvoje glumaca, Dragana Žarković i Željko Mandić, igraju po nekoliko uloga. Adaptaciju teksta i režiju potpisuje Dalibor Jurišić, a dizajn svjetla Matej Nadovski.

Komedija "A što rade Romeo i Julija" Sinjskog pučkog kazališta, u režiji Željka Viculina, nastala je po motivima teksta svjetskog klasika humora Ephraima Kishona i na scenu izvodi Romea i Juliju, Lukreciju i Lorenca, Romeovu majku, dadilju, šaptača i Billyja Shakespearea.

Ovogodišnji program pod nazivom "Kazališna jesen u Hrvatskom domu Vukovar" donosi na scenu ove institucije još dvije predstave do kraja listopada. Naime, kako je najavljeno, programi će se održavati jednom tjedno s početkom u 19 sati, s tim da cijena ulaznice za svaku večer iznosi 30 kuna. S obzirom na epidemiološke mjere koje su na snazi, broj gledatelja bit će ograničen, a ulaznice za sve sadržaje programa su u prodaji na blagajni Hrvatskog doma u vremenu od 10 do 13 sati kao i dva sata prije početka predstava.

Idućeg petka (15. listopada) vukovarskoj kazališnoj publici predstavit će se Gradsko kazalište Požega predstavom "Guja u njedrima" u režiji Rajka Minkovića. Šest dana kasnije (21. listopada) ponovno je na rasporedu predstava "Vrući vrtuljak" Scene Martin, a program "Kazališna jesen u Hrvatskom domu Vukovar" završit će posljednjeg četvrtka u listopadu, kada će Kazalište Lectirum izvesti predstavu pod nazivom "U zajedničkom stanu", a na vukovarskoj sceni će se naći poznata glumačka imena: Ksenija Pajić, Matija Prskalo, Zijad Gračić i Mladen Čutura. D.Korpoš
S obzirom na epidemiološke mjere koje su na snazi, broj gledatelja bit će ograničen

Najčitanije iz rubrike