Novosti
JEDAN OD NAJSTRAŠNIJIH ZLOČINA U RH

Otac ubojica prebačen u psihijatrijsku bolnicu
Objavljeno 27. rujna, 2021.
Otac osumnjičen za ubojstvo troje djece u zagrebačkim Mlinovima prebačen je u ponedjeljak u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče na daljnju obradu, priopćeno je iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izvijestio je da je osumnjičenik pod liječničkim nadzorom i da će nakon otpuštanja iz bolnice imati status uhićenika. "Policija je stalno u bolnici i nastavit će kriminalističko istraživanje nakon što osumnjičenik bude otpušten iz bolnice. Policija u međuvremenu prikuplja obavijesti, provodi potrebne dokazne radnje i vještačenja kako bi se do kraja rasvijetlile sve okolnosti jednog od najstrašnijih zločina u RH", kazao je Milina.

Govoreći o traumi koju su doživjeli policajci dolaskom na mjesto trostrukog ubojstva, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je da ljudsko biće ne može biti pripremljeno na takav događaj. "Kroz sustav školovanja, uz obrazovne i fizičke pripreme, radimo i na psihološkoj pripremi mladih policajaca i vježbenika na terenu. Međutim, uvijek postoje ekstremne situacije gdje čovjek reagira ljudski. Zbog toga imamo stručnjake koji se bave upravo takvim situacijama i daju psihološku podršku i savjete ljudima koji si imali tragično iskustvo. Činjenica je da će oni, nažalost, pamtiti ono čemu su svjedočili u profesionalnom smislu", zaključio je Božinović.

Zbog stradanja troje djece vlasti u Neumu, u BiH, odlučile su proglasiti 29. rujna danom žalosti jer je njihova majka podrijetlom iz toga mjesta. H
Možda ste propustili...

HRVATSKA NARODNA BANKA

Snažan rast kreditiranja

KONFERENCIJA “OBRAZOVANJE U FOKUSU”

O izazovima u obrazovanju