Crna kronika
ZAIGRAO SE NA GASU

Divaltovom ulicom jurio 130 km na sat
Objavljeno 25. rujna, 2021.
U četvrtak od 12 do 18 sati na području Osječko-baranjske županije policija je pojačano kontrolirala brzinu kretanja vozila. Prometni su policajci mjeračima brzine evidentirali 120 prekršaja, najviše je, 109, bilo prebrze vožnje, šest vozača nepropisno je koristilo mobitel tijekom vožnje, dvije osobe u vozilima nisu bile vezane, dva vozača vozila su neregistrirano vozilo, a zabilježeno je i jedno nepropisno pretjecanja.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske istaknuli su obilno prekoračenje brzine u Divaltovoj ulici u Osijeku. "Najveća brzina evidentirana je u 12.10 na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat, a vozač automobila kretao se brzinom od 130 km/h. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu do 15.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do šest mjeseci i tri negativna prekršajna boda", priopćili su iz policije. Neslužbeno doznajemo da je vozač stisnuo gas u Divaltovoj na potezu od Bikare do Toplane.

U nadolazećem vikendu policija će pojačano kontrolirati brzinu kretanja, a naglasak će biti i na alkoholu, nekorištenju sigurnosnog pojasa, nepropisnom korištenju mobitela u vrijeme upravljanja vozilom te drugim težim prometnim prekršajima. S.Lacić
NEMA DOZVOLU I JOŠ VOZI PIJAN
U četvrtak su na cestama zatečena i četvorica pijanih vozača, dvojica su bila za upravljačima automobila te dvojica biciklista. Najpijaniji je bio 56-godišnjak kojeg su policajci u 14.25 zaustavili u Jagodnjaku. Kako je u krvi imao 2,26 promila alkohola, morao je na triježnjenje. Kažnjen je s 500 kuna. U 21.30 u Belom Manastiru zaustavljen je auto koji je vozio 39-godišnjak iz Belog Manastira prije stjecanja prava na upravljanje. U krvi je imao 1,73 promila alkohola. Prijeti mu plaćanje 40.000 kuna ili zatvor do 60 dana.

Najčitanije iz rubrike