Sport
DOBRE VIJESTI ZA DINAMO

Ademi je bolje, a u uzvratu se neće igrati na "plus 40"
Objavljeno 21. srpnja, 2021.
Nogometaši Dinama obavili su dobar posao i stekli lijepu prednost od dva pogotka za uzvrat u Nikoziji, pobijedivši na Maksimiru u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka ciparsku Omoniju s 2:0 (0:0). Vodeći pogodak za Dinamo postigao je Lovro Majer, u 65. minuti, a u 81. minuti na njegov ubačaj za 2:0 glavom je pogodio Kristijan Jakić. Uzvratni dvoboj na rasporedu je 27. srpnja, u Nikoziji, a iako je bilo najava kako će se utakmica igrati u 17 sati, kada u tom gradu vladaju nemogući uvjeti i uglavnom prži plus 40 Celzijevih stupnjeva, čini se da će "modri" izbjeći taj pakao. Premda je izbor termina utakmice u pravilu isključivo stvar domaćina, navodno je UEFA zbog skrbi o zdravlju igrača spremna pritisnuti Omoniju da pomakne satnicu susreta. Naime, nema nikakvog razloga da Dinamo u Nikoziji dočekuje baš u 17 sati. To ne uvjetuje TV prijenos, stadion ima reflektore, a u tom gradu stadion je cijeli dan i večer slobodan. Ciprani su kalkulirali da će "plus 40" i veliku vlagu u zraku lakše podnijeti od igrača Dinama i zato su izabrali taj termin, ali UEFA bi susret s kasnog popodneva mogla prebaciti u večernje sate. Nakon slučaja Eriksen UEFA "puše i na hladno", a igrati po nemogućim vrućinama doista nije preporučljivo nikome.

U srijedu su se u Maksimiru obradovali još jednoj vijesti. U 39. minuti zagrebačkog susreta s Omonijom Dinamo je ostao bez kapetana Arijana Ademija koji se u jednom duelu na sredini igrališta uhvatio za desni kvadriceps i nije mogao nastaviti susret. Uz pomoć Dinamove liječničke službe odšepao je s terena. Na prvu je izgledalo loše, ali dan kasnije vijesti su mnogo povoljnije. Dinamo je objavio priopćenje u kojemu je naglasio kako se Ademi mnogo bolje osjeća te kako je već krenuo s rehabilitacijom kako bi se što prije vratio na teren. Kada će to biti, još nije potvrđeno.

- Ne želimo nagađanja o zdravstvenom stanju kapetana Dinama Arijana Ademija, pa ovim putem obavještavamo javnost o tome da su završile dijagnostičke pretrage koje su pokazale manje oštećenje na mišiću desne noge. Klupska medicinska služba počela je s procesom rehabilitacije i fizikalne terapije, a ovisno o tijeku tog procesa definirat će se vrijeme povratka našeg kapetana u trenažni proces. Arijan Ademi osjeća se mnogo bolje - objasnili su iz Dinama. I. Li.
Najčitanije iz rubrike