Sport
BIJELO-PLAVI VEČERAS GOSTUJU U VELIKOJ GORICI

Bjelica želi pobjedu jer ne
odustaje od lova na Dinamo
Objavljeno 7. svibnja, 2021.
Osijeku će nedostajati gotovo cijela jedna momčad, ali ne i pobjedničke ambicije

Vezani članci

SINIŠA OREŠČANIN:

Spremni smo kontrolirati stanje

Nogometaši Osijeka večeras u Velikoj Gorici igraju posljednju ovosezonsku utakmicu koja može nositi predznak derbija. Velikogoričani su odmah iza bijelo-plavih na tablici, iako će ih teško preskočiti jer Osijek u posljednja četiri kola ulazi s 12 bodova više od njih.

No Gorica sigurno ne spada među momčadi protiv kojih Osijek rado igra. Ove sezone otkinula mu je već pet bodova. Jesenas mu je na svom terenu nanijela najteži poraz u eri Nenada Bjelice, a susret odigran u drugom dijelu sezone na osječkom stadionu završio je bez pobjednika.

Problemi s ozljedama
Bijelo-plavi su se u završnici prvenstva susreli s brojnim nevoljama sa zdravljem. Dugačak je popis igrača na koje Bjelica neće moći računati za večerašnji susret. Uz one koji su već duže izvan travnjaka, osječku svlačionicu šokirala je teška ozljeda Ante Ercega na jednom od posljednjih treninga, zbog koje će morati pauizrati do kraja ove kalendarske godine, a možda i duže. Osim njega protiv Gorice u rosteru neće biti ni Danijela Lončara (trbušna stijenka) i Vedrana Jugovića (list).

- Težak je tjedan iza nas, zbog te teške Ercegove ozljede. Pregledi su pokazali vrlo teško oštećenje koljena, pa sve što možemo jest nadati se kako će Ante nakon oporavka opet biti onaj stari. Puno smo nevolja imali s tim teškim ozljedama ove godine, a izvan stroja za susret s Goricom bit će još Lončar i Jugović. Lončar se već duže muči s trbušnom stijenkom, pa je i on na pretragama, nakon kojih ćemo odlučiti hoće li se podvrgnuti operaciji ili će se nastaviti liječiti konzervativnim metodama. Jugovića stalno muči mišić lista. Nije to ništa ozbiljno, ali oprezni smo, pa će preskočiti Goricu. Kad se sve zbroji, dugačak je popis ozlijeđenih igrača i nema dvojbe kako bi nam oni dobro došli u završnici prvenstva, ali iz te se kože ne može. Imamo 18 zdravih igrača, kojima smo priključili Diona Drena Belju i Filipa Mekića iz druge momčadi, pa u Veliku Goricu idemo pokušati uzeti tri boda - kaže Nenad Bjelica, trener Osijeka.

Taj veliki broj ozljeda vratio je u okruženje prve momčadi mladog napadača Belju. On je u posljednje vrijeme nekako počeo stagnirati.

- Vratili smo ga u drugu momčad jer je tamo imao veći prostor za igru. U prvoj momčadi dobro smo pokriveni na napadačkim pozicijama pa nam nije bio nužan. Usto, imao je i ozljedu koja ga je malo izbacila iz ritma. On je naša budućnost, a možda su očekivanja od njega bila prevelika u ovom trenutku. Njemu je potreban mir kako bi se nastavio razvijati na pravi način i mi ćemo mu to omogućiti. Riječ je o velikom talentu, ali mora biti svjestan kako bez pravog rada nema napretka - objasnio je Bjelica.

Po tri boda
Iako mu nedostaje gotovo cijela jedna momčad, Bjelica i dalje govori samo o pobjedama. On još nije odustao od lova na Dinamo premda je zaostatak od sedam bodova u posljednja četiri kola teško nadoknadiv. S druge strane, pitanje je i u kakvom je momčad psihološkom stanju nakon stresnog gubitka dvaju bodova u susretu s Varaždinom.

- Mislim kako taj promašeni kazneni udarac u posljednjim sekundama susreta s Varaždinom neće previše utjecati na mentalno stanje momčadi. To je nogomet i takve se stvari događaju pa ih moramo prihvatiti i zaboraviti. To su udarci koje moraš znati primati i podnositi ako želiš rasti kao momčad. Ove smo sezone već puno puta pokazali karakter pa očekujem isto i protiv Gorice - kaže trener bijelo-plavih.

Iako su Velikogoričani ove sezone Osijeku prouzročili dosta problema, Bjelica u tome ne vidi nekakav poseban motiv za ovu utakmicu. Za njega postoje važnije stvari.

- Utakmica je motiv sama po sebi. Želimo održati kakav-takav pritisak na Dinamo i to nam je najveći motiv. Gorica igra odličnu sezonu. Nije ju poremetila ni promjena trenera tijekom zimske stanke. Vidim da i oni imaju dosta problema s ozljedama, ali mi gledamo sebe i tamo odlazimo s nadom u pozitivan rezultat. Poraz koji smo jesenas tamo doživjeli bio je neugodan, no nema se smisla time opterećivati - smatra Bjelica.

Određenih bi promjena moglo biti i u momčadi. Na poziciji jednog od stopera zaigrat će Guti, pitanje je kome će prednost Bjelica dati u veznom redu umjesto Jugovića, a lako bi se moglo dogoditi da Jurčević uđe umjesto Bočkaja. Iako mu je igrački kadar prilično desetkovan, trener bijelo-plavih još uvijek može kombinirati u izboru momčadi.

Dalibor Keler
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Najčitanije iz rubrike