Sport
SINIŠA OREŠČANIN:

Spremni smo kontrolirati stanje
Objavljeno 7. svibnja, 2021.
Ispadanje u polufinalu Kupa od Dinama nakon produžetaka (4:1) nogometaši Gorice izliječili su pobjedom u Puli nad Istrom 1961, nesuđenim suparnikom u finalu Kupa Hrvatske, koje će se odigrati na stadionu u Velikoj Gorici. Trener Gorice Siniša Oreščanin zato će prvo pohvaliti svoje članove stručnog stožera i igrače i zahvaliti im. Naime, iza njih su dani gdje je trebalo najviše "resetirati" glavu. Gorica i dalje ima svoje jasne i ambiciozne ciljeve. Premijerni izlazak na europsku scenu nije daleko.

Do tog cilja ostala su im još četiri koraka. U završnici prvenstva slijede im susreti s "velikom četvorkom" hrvatskog nogometa. Prvi u tom nizu je današnji susret s Osijekom u Velikoj Gorici.

- Do kraja prvenstva igramo protiv momčadi koje su po tradiciji, budžetu i još po mnogočemu sigurno najveća četiri kluba u Hrvatskoj. Jedino po čemu to nije tako i što ne pokazuje je trenutno stanje na tablici. Mi smo do sada pokazali kako znamo igrati takve utakmice protiv najvećih protivnika. Igrače takvi susreti prilično motiviraju i uvijek su pokazivali jako dobre partije. Imamo taj niz, međutim, kao i prije, a tako i sada, idemo utakmicu po utakmicu - pričao je Siniša Oreščanin, trener Gorice, te se okrenuo prvom dvoboju u tom nizu, protiv Osječana.

- Nepotrebno je više pričati o tome koliko je Osijek kvalitetan i što je sve napravljeno. Igraju najbolju sezonu otkad je HNL-a. Kolega Bjelica jako je dobro posložio i odlično vodi momčad. Imaju još izgleda osvojiti naslov prvaka i sigurno se još nisu predali. Naravno, i mi imamo svoje ciljeve.

U dosadašnja tri susreta Gorice i Osijeka bila su sva tri znaka. Prvo je Osijek slavio u Gradskom vrtu (2:1), potom je Gorica uvjerljivo slavila kod kuće (4:1) da bi ovoga proljeća u Osijeku bilo neriješeno. Nakon što je Gorica povela, Bohar je pogodio s bijele točke u 88. minuti, a onda VAR poništio pogodak Osijeku zbog milimetarskog zaleđa. To je bila jedina međusobna utakmica ove sezone u kojoj je Goricu vodio Oreščanin.

- Svašta se može naučiti iz svake utakmice, pa tako i te posljednje. Nama je želja kontrolirati stanje na terenu. Znat ćemo se postaviti i ako budemo dominirali, ali ako i bude krenulo krivo - rekao je Oreščanin. K.L.
Možda ste propustili...

DOBRA KADROVSKA SITUACIJA ZA ZORANA ZEKIĆA

Povratak suspendiranih Bralića i Lovrića

EUROPSKO PRVENSTVO 1972. U BELGIJI

Nezaustavljivi Gerd Müller i njegovi Zapadni Nijemci

Najčitanije iz rubrike