Osijek
NA JUGU 2

Posađeno šest sadnica gorskog javora
Objavljeno 6. ožujka, 2021.

Šest stabala gorskog javora zasađeno je tijekom prijepodneva na dvije lokacije na području Gradske četvrti Jug 2, u Stonskoj kod igrališta, te ispred vrtića Maslačak u Trpanjskoj ulici.
Akciju je organizirala Udruga za razvoj zajednice Kreaktiva, čija Sanela Ravlić kaže kako je cilj da mladi kroz ovu akciju pokažu da brinu o svojoj zajednici.

Sadnice su donirane od strane Udruge za zaštitu okoliša “Zasadi stablo, ne budi panj!” u sklopu istoimene kampanje koja se trenutno provodi na području cijele Hrvatske.
Pripremu tla odradila je nadležna radna jedinica Unikoma, dok su u samu sadnju bili uključeni volonteri udruge kao i stanovnici okolnih ulica. Sadnju je, uz kratko uvodno predavanje o važnosti stabala u urbanoj sredini i niz savjeta potrebnih za brigu o sadnicama, nadgledala Alka Turalija, profesorica s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti. Podršku akciji svojom nazočnošću dao je i saborski zastupnik Ivan Radić (HDZ).

- Aktivnost se provodi u sklopu dvogodišnjeg projekta KREAFIRE financiranog iz programa Erasmus+ tijekom kojeg smo obrazovali mlade ljude iz Osijeka i okolice te mlade iz mađarskog mjesta Pecsvarad kako osmisliti, planirati, provesti i evaluirati male lokalne inicijative. Ovo je tek prva u nizu aktivnosti planiranih za ovu godinu, rekla je zaključno Ravlić. D.Ku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike