Regija
ENERGETSKA OBNOVA NA PODRUČJU PLETERNICE

Obnovljen je društveni
dom u Bilicama, jedino
okupljalište mještana
Objavljeno 5. ožujka, 2021.
PLETERNICA - Završen je projekt energetske obnove zgrade društvenog doma Bilice, sela na cesti od Pleternice prema Slavonskom Brodu. Ukupna vrijednost projekta je 461.122 kune, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

- Mi Biličani znamo dovoljno što nama ovaj dom znači, ovo je mjesto koje okuplja i staro i mlado. Sredina smo koja još nema nikakvu udrugu i svi se ovdje okupljamo, svoje slobodno vrijeme rado provodimo u prostoru našeg doma. Sagrađen je 1970. suradnjom seljana i njihovim dobrovoljnim radom, svaka je generacija dala svoj doprinos, ali sada smo ovom energetskom obnovom doista zaokružili cijeli proces. Sada ponosno možemo reći kako imamo primjereno mjesto, ugodno za druženje i sve naše aktivnosti - rekao je predsjednik Mjesnog odbora Tomislav Ećimović.

U sklopu društvenog doma izgrađeno je u proteklom vremenu i igralište i ograda, a u planu je nabava sprava i uređenje dječjeg igrališta te javna rasvjeta.

- Ovo će doista postati mjesto gdje ćete, vjerujem, rado i često provoditi svoje društvene, sportske i ostale aktivnosti - rekla je gradonačelnica Antonija Jozić nazočnim mještanima.

Na području Grada Pleternice završava ciklus energetskih obnova pa je tako deset zgrada u protekle dvije i pol godine doživjelo rekonstrukciju. B.S.T.
Možda ste propustili...

PRVA NA PODRUČJU VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Zvjezdarnica u Drenovcima

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike