Osijek
ZAVRŠNA FAZA OBNOVE KRAPINSKOG NASELJA

Grade se novi “ipsilon” i
24 parkirališna mjesta
Objavljeno 5. ožujka, 2021.
Počela je druga faza obnove javnih površina u Krapinskom naselju, koja će obuhvatit daljnju rekonstrukciju pješačkih i kolničkih površina te gradnju parkirališta i hortikulturno uređenje. Riječ je o investiciji Grada Osijeka vrijednoj četiri milijuna i 280 tisuća kuna.

Predsjednik Povjerenstva za infrastrukturu i hortikulturu GČ industrijska četvrt, Zdravko Nalio, predstavio je projekt na samom gradlištu.

- Ovo je treća faza obnove Krapinskog naselja, koja obuhvaća rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih prometnih površina - kolnika i nogostupa, ali i sekundarne odvodnje, javne rasvjete i hortikulture. Prva je faza provedene u srpnju 2019. kada je rađen sjeverni krak naselja, što je bila investicija vrijedna 780 tisuća kuna. U srpnju 2020. radila se druga faza vrijedna 2,5 milijuna kuna koja je obuhvatila dvije pristupne ceste na južnoj strani naselja i opsežne radove na sustavu odvodnje. Sada kreće treća faza, vrijedna milijun kuna, koja će obuhvatiti ulaz u naselje, takozvani ipsilon, čija je glavna značajka novi parkirališni prostor s 24 parkirna mjesta - rekao je Nalio.

Aktualne radove u Krapinskom naselju, kao i one koji su prethodili, izvodi tvrtka Unikom.

- Tri četvrtine planiranih radova u sklopu obnove naselja su gotove. U tijeku je posljednja četvrtina, te je plan da sve bude gotovo u idućih nekoliko mjeseci. U ovoj će se fazi raditi spojna cesta između južnog i sjevernog dijela naselja - rekao je glavni nadzorni inženjer gradilišta, Domagoj Batinić.

Podsjetimo, naselje je sagrađeno početkom 60-ih godina prošlog stoljeća, u njemu nije rađen ni jedan infrastrukturni projekt, čak ni nakon Domovinskog rata. Zgrade ovdje imaju ukupno 24 ulaza sa po četiri stana, a u sklopu naselja još je i 25 privatnih kuća. Za sve je njih do sada postojalo samo 30 parkirališnih mjesta. I. Solar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike