Sport
POMOĆ KLUBOVIMA I NOGOMETNIM ORGANIZACIJAMA

UEFA donirala 200.000 eura Zagrebu
Objavljeno 28. veljače, 2021.
Krovna europska nogometna organizacija UEFA donirala je 200.000 eura za pomoć klubovima i nogometnim organizacijama na području Zagreba i Zagrebačke županije. Tjednima nakon razornog potresa koji je 22. ožujka pogodio područje Zagreba, Hrvatski nogometni savez prikupljao je podatke o šteti na nogometnoj infrastrukturi i potom je zamolio za pomoć UEFA-u.


Nakon razmatranja molbe, UEFA-ina Komisija za fair play i društvenu odgovornost donijela je odluku kako će HNS-u u svrhu podmirenja dijela troškova obnove nogometne infrastrukture oštećene tijekom potresa u Zagrebu biti dodijeljena sredstva u iznosu od 200.000 eura. HNS će donirana sredstva proslijediti klubovima koji su prijavili štetu na svojim objektima te čije objekte nije sanirao Grad Zagreb, a to su GNK Dinamo, Zagrebački nogometni savez, NK Sesvete, NK Rudeš i NK Jarun.
Navedena sredstva donirana su iz UEFA-inog fonda za prirodne nepogode, kroz koji svake godine podupire klubove, škole nogometa i nogometne organizacije kojima je potrebna pomoć u oporavku od prirodnih katastrofa.


Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike