Regija
MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

Gradonačelnik Bosančić primio dobitnike nagrade Volonterski tim godine
Objavljeno 5. prosinca, 2020.

VINKOVCI

U povodu Međunarodnog dana volontera i nagrade Volonterski tim godine, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić primio je članove Dramske sekcije Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

- Ovo je prilika za zahvaliti našim mladim volonterima koji daju svoje slobodno vrijeme, koji daju svoj obol u brojnim situacijama koje pogađaju našu županiju i pomažu drugima. Volontirati i pomagati drugima čini ih boljima, ali i promovira Vinkovce kao mjesto u kojemu građani imaju osjećaja za sve koji su u nedaćama. Svojim zalaganjem i trudom naš Crveni križ pokazao je zbog čega je jedan od najboljih u Hrvatskoj, pokazuju da naša mladost ima razumijevanja, da ih novi globalni svijet nije odvukao u drugom pravcu, nego ih čvrsto drži na tlu, daje snagu da budu još bolji i kvalitetniji i pomažu svojim sugrađanima gdje god to bilo potrebno, rekao je gradonačelnik Bosančić te čestitao Međunarodni dan volontera svima koji su odvojili "i minutu svoga vremena kako bi pomogli onima u potrebi".

Ravnatelj Gradskog Društva Crvenog križa Vinkovci Branko Tomić istaknuo je kako njihov volonterski tim već 16. godinu priprema predstavu i "to je sigurno ona mrvica koja je pridonijela da ispred svih ostalih volontera koji zdušno i predano rade, osvoje ovu veliku nagradu".
- Vjerujemo da ovo ogromno priznanje služi i na ponos grada Vinkovaca. Sve krizne situacije donosile su veliku patnju našem stanovništvu, a da nije bilo volontera koji su uvijek uskakali u pomoć, sigurno ne bismo uspjeli ublažiti brojne posljedice, istaknuo je Tomić.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike