Regija
SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova
Objavljeno 22. travnja, 2024.
DONJI MIHOLJAC



Članovi Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata grada Donjeg Miholjca i općina Magadenovac, Marijanci, Podravska Moslavina i Viljevo održali su godišnju skupštinu na kojoj je izvješće o radu podnio predsjednik Dragutin Lazar. Istaknuo je kako je zabilježen porast članstva.

- Na završetku protekle godine ogranak UDVDR-a je imao 323 člana. Iako nas zbog dobi i bolesti svake godine napusti dio članova, lani smo primili 43 nova člana. Budući da je populacija hrvatskih branitelja svake godine sve starija, nedostaje nam mlađih članova koji bi se željeli uključiti u rad udruge i pomogli središnjem odboru u provođenju planova i postizanju zadanih ciljeva - kazao je Lazar. Podsjetio je da su obilježene sve obljetnice vezane za očuvanje i zaštitu digniteta Domovinskog rata.

- Međutim, razočaran sam činjenicom što na obilježavanju važnih obljetnica iz Domovinskog rata nisu prisutna školska djeca, koju bi njihovi nastavnici trebali upoznati s onim dijelom povijesti na temelju kojeg je nastala suverena i slobodna hrvatska država - poručio je Lazar.

Među značajnijim aktivnostima realiziranim tijekom protekle godine ističu se i prijave na natječaje, pružanje pomoći članovima u ostvarivanju njihovih zakonskih prava te održavanje spomenika poginulim braniteljima u akciji Baranja, a koji se nalazi na Dravskom nasipu u Baranji.

Sukladno usvojenom planu rada za ovu godinu, donjomiholjački UDVDR će, među ostalim, štititi status i interese članova udruge, branitelja i stradalnika Domovinskog rata te informirati članstvo o zakonskim pravima. Udruga će i dalje osiguravati humanitarnu pomoć socijalno ugroženim braniteljima i članovima njihovih obitelji te obilježavati obljetnice značajnih događaja u Domovinskom ratu.

Okupljene članove pozdravio je gradonačelnik Goran Aladić, rekavši kako ga raduje povećanje broja članova. Izrazio je nadu kako će se u Udrugu uključiti i što veći broj mlađih članova iz braniteljskih obitelji. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike