Regija
USPJEH LANE PAVOŠEVIĆ

Ladimirevačka učenica predstavila slikovnicu Prva rođendanska torta
Objavljeno 29. listopada, 2020.

VALPOVO - U Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo, u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, održano je prvo predstavljanje jedne posebne slikovnice pod nazivom “Prva rođendanska torta”, mlade autorice Lane Pavošević, inače učenice Osnovne škole Ladimirevci.

 

Kako nam je otkrila ravnateljica valpovačke Gradske knjižnice i čitaonice Sandra Miljački Andrić, Lana se 2019. godine, pod mentorstvom Marije Bulut Lukačević, prijavila na natjecanje koje je organizirala Udruga Kalibra. Riječ je o državnom natjecanju za poticanje djece u pisanju i ilustriranju vlastitih priča, pod nazivom “Moja prva priča” na kojem je Lana osvojila treće mjesto u velikoj konkurenciji. Posebna vrijednost i težina ovog uratka mlade autorice leži u činjenici što je nastao na stvarnom događaju i zbog toga ova topla priča Lanine slikovnice nikoga u publici nije ostavila ravnodušnim.


Kroz program je prisutne vodila Sandra Miljački Andrić, dok su Lanina mentorica te koordinatorica projekta za OŠ Ladimirevci, knjižničarka Ivana Kuna, rekle nekoliko riječi o projektu i Laninom putu u stvaranju same slikovnice čiji je pokrovitelj tiskanja bio Grad Valpovo. Osvrnule su se na činjenicu da je projekt ovakvog književnog stvaralaštva, na veliku žalost, ugašen, ali ipak neki dogovori postoje kako bi se na lokalnoj razini nastavilo s poticanjem djece na pisanje.
L.ANIČIĆ

Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

Najčitanije iz rubrike