Regija
ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac
Objavljeno 20. travnja, 2024.
Postojeće svlačionice nalaze se preko puta igrališta, uz cestu koju igrači moraju prijeći
NAŠICE - U Dravskoj ulici u Našicama kod nogometnog igrališta u tijeku je gradnja novih prostorija Nogometnog kluba Šipovac.

Vrijednost te sportske investicije iznosi 570.000 eura. Osječko-baranjska županija dosad je izdvojila 10.000 eura, a Grad Našice 65.000 eura. Sredstva su utrošena za izradu projektne dokumentacije, zemljane radove, izmještanje plinovoda te izgradnju temelja, što je 15 posto cjelokupnog ulaganja.

- Temelji su već betonirani. Novi objekt imat će svlačionice za domaće i gostujuće ekipe, društvenu prostoriju i ostale potrebne sadržaje poput praonice i kotlovnice. To će značajno poboljšati uvjete za naše igrače. Naime, naše stare svlačionice nalaze se preko puta nogometnog igrališta, uz cestu, a to je predstavljalo opasnost za naše igrače, posebno u sumrak - objasnio je tajnik NK-a Šipovac Dražen Ibriks.

Dodao je kako imaju u planu vrata budućih klupskih prostorija otvoriti i drugim klubovima, udrugama i organizacijama s područja Grada Našica.

- Uvjeren sam da će ovo biti prostor koji će koristiti cijela zajednica te da će postati središte sportskih aktivnosti i društvenog života u Šipovcu. Dugo smo čekali ovaj trenutak, odnosno početak radova na novim prostorijama. Ovo je bio velik izazov za naš klub, ali napokon smo krenuli - istaknuo je Ibriks.

Zadovoljstvo izgradnjom klupskih prostorija NK Šipovac ne krije ni gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, koji je u pratnji članova uprave obišao gradilište.

- Proteklih godina često smo čuli apel mještana, igrača i članova uprave o potrebi za boljim uvjetima, jer je posebno problematično bilo prelaženje ceste do postojećih svlačionica. Itekako sam zadovoljan vidjevši temelje budućih klupskih prostorija NK-a Šipovac - rekao je gradonačelnik.

S. Fridl
Središte života
NK Šipovac jedina je organizirana grupa građana i središte života stanovnika tog dijela Našica. Prije pet godina postavljena je nova ograda oko igrališta, koje ima i reflektore. Uz igralište je izgrađena nadstrešnica i pecara. NK Šipovac poznat je po organiziranju Sportskih igri i boćarskog turnira te humanitarnim akcijama.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike