Osijek
DJEČJI VRTIĆ ANTUNOVAC

Djeci novo igralište na 200 četvornih metara
Objavljeno 18. listopada, 2020.
Djeca s područja općine Antunovac dobila su novo mjesto za sigurnu igru i druženje. Riječ je o dječjem igralištu sagrađenom u dvorištu Dječjeg vrtića u Antunovcu. Načelnik Davor Tubanjski ističe da nastoje osigurati što više takvih prostora, vodeći računa o tome da igrališta budu prilagođena za sve dobi djece.

- Prošle smo godine u Ivanovcu, u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, sagradili novo igralište vrijedno više od 100.000 kuna. Sljedeći nam je korak ulaganje u obnovu ostalih naših dječjih igrališta. A ovo novo igralište u dvorištu dječjeg vrtića u Antunovcu postavljeno je na dvjestotinjak četvornih metara i sastoji se od tri igrala za djecu. To je osigurano prijavom projekta na natječaj Lokalne akcijske grupe Vuka - Dunav, nakon čega je sklopljen ugovor o financiranju vrijedan 111.330 kuna. Općina Antunovac tako je sada bogatija za još jedan adekvatan prostor za dječju igru i druženje na otvorenom - kaže Tubanjski.

Dodaje kako je krajnji cilj poticanje kvalitetnijeg psihofizičkog razvoja djece i obogaćivanja sadržaja za dječju igru, ulaganjima u gradnju i održavanje dječjih igrališta. “Poručujem najmlađima da čuvaju naša igrališta kako bi dugo bila na radost i igru svoj djeci”, poručuje Tubanjski. D.P.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana