Kultura
GALERIJA KNIFER

Studenti nagrađeni za izvrsnost
Objavljeno 23. rujna, 2020.
Luka Brico, Maja Biondić, Martina Kovačević, Zorica Gojkov, Ivana Škvorčević, Antonia Magdić i Josip Jelenčić studenti su Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku nagrađeni u protekle dvije akademske godine koji će se u srijedu, 23. rujna, u 19 sati predstaviti na izložbi STARTER 4 u Galeriji Knifer.

Na kraju svake akademske godine žiri sastavljen od profesora Odsjeka dodjeljuje nagrade za izvrsnost u radu. Radovi kojima se mladi umjetnici predstavljaju rezultat su cjelogodišnjeg rada, a naglasak je na raznorodnosti medija, što je i cilj istraživačkog rada studenata. Izložba će biti i prvi doticaj mladih umjetnika s galerijskim prostorom kao svojevrsni uvod u STARTER-sku poziciju.

U širokom rasponu od crteža, slika, grafika i kiparskih ostvarenja pa do fotografija, videa i novih medija, studenti demonstriraju vještinu, talent i kreativnost. Prilika je to i za dijalog o funkciji, značaju i vidljivosti koju bi Akademija trebala imati u (re)generiranju urbane kulture Osijeka. Revijalne izložbe STARTER-a bacaju svjetlo i na nužnost interdisciplinarne i međuinstitucijske komunikacije, posebice u sferi prakse. Izložbu STARTER moguće je tretirati kao paradigmatski pokušaj kreiranja novog umjetničkog senzibiliteta, ističu organizatori. N.Vek.
Možda ste propustili...

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

NOĆ KNJIGE U VINKOVCIMA

Prvi put u novoj zgradi Knjižnice

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

Najčitanije iz rubrike