Kultura
SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva
Objavljeno 22. travnja, 2024.
Premijera spota "Voljeno moje", autorice Antonije Budano, održana je u Arheološkom muzeju Osijek, gdje su uz moderatore Mirnu Šmit i Sašu Drinića govorili i vokalna interpretatorica Ivana Medić, aranžer i glazbeni producent Igor Valeri te Josip Grizbaher i Tomislav Šilovinac, koji su bili odgovorni za spot.

Antonia Budano već je izdala dvije zbirke pjesama, "Riznica skupocjenih trenutaka" i "Tirkizno", a upravo je iz te druge nastala i prva pjesma koju je uglazbila.

- Za vrijeme korone, 2020., postala sam majka. Tražeći po YouTubeu dječje pjesme, bio je jako mali opus pjesmica na hrvatskom jeziku, pa mi je sinulo da bih ju ja mogla napisati i uglazbiti. Iako "Voljeno moje" nije doslovce dječja, ipak je posvećena djetetu, a pisana je akronim stihom, gdje početna slova svake strofe odaju ime mog sina. Zahvaljujući Ivaninu anđeoskom glasu, sa zadovoljstvom mogu predstaviti uradak uz koji sam neizmjerno emotivno vezana, zahvaljujem svima koji su pomogli pri stvaranju ove priče o težini i istinskoj ljepoti majčinstva - govori Budano odajući da je u pripremi i druga pjesma, a "Voljeno moje" uskoro će osvanuti i na YouTubeu.

Operna solistica Ivana Medić otkrila je kako je bilo pjevati i snimati spot na radnom mjestu, odnosno u HNK-u: "Kad sam prvi put pročitala ovu prekrasnu pjesmu, potpuno sam se poistovjetila s Antonijom. Izvedba nije bila teška jer sam pjevala iz srca i duše budući da sam i sama majka dvoje djece. Bila je velika prednost što smo dio snimali u kazalištu, jer je ono moja druga kuća. Za vrijeme snimanje moja je kći sjedila sa strane i bila jako uzbuđena, stoga mi je drago da smo stavili baš tamo točku na i te zaokružili cijelu priču."

Uglazbljujući Antonijin tekst, Igor Valeri naglašava da je proces bio iznimno lagan i pravi užitak, a gotovo djelo nastalo je tijekom jednog popodneva: "Jednostavno sam uzeo tekst i složio glazbu. Ona je, kao i poezija, izraz dubljeg čovjekova nastojanja da ostavi nešto iza sebe. Svi mi osjetimo kada je nešto koreografija, no ovaj je tekst prelijep, ima dušu i ljepotu, čistu iskrenost. Ljubav prema djeci jedna je od najdubljih emocija, a to se u pjesmi i osjeti." E. Lukić
Možda ste propustili...

VINKOVAČKA GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA

Otvoren 6. Festival dječje knjige

HNK U OSIJEKU: JER STE VI TO TRAŽILI

Još dvije izvedbe sjajnih “Maratonaca” u svibnju

VENECIJA: POŽEŠKA KIPARICA NA BIJENALU

Skulptura “Relevant” poziva na interakciju

Najčitanije iz rubrike