Novosti
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Mjere ograničavanja okupljanja još nisu dale rezultate
Objavljeno 16. rujna, 2020.

POŽEGA - Broj novozaraženih na području Požeško-slavonske županije se ne smanjuje: posljednji podatak Stožera civilne zaštite jest 16 pozitivnih osoba na COVID19. Devetero osoba je hospitalizirano, 134 je aktivnih, a 490 u samoizolaciji. I dalje su izvori zaraze mjesta poput maturalnih zabava, svadbi i drugih okupljanja.


„Mjere koje ograničavaju broj osoba na događanjima još ne daju rezultate, novozaraženih su posljedica prethodno utvrđenih kontakata sa već ranije utvrđenim da su pozitivni.“, rekao je dr. Ante Vitalia na konferenciji za novinare županijskog stožera, na kojem je župan Alojz Tomašević ponovno pozvao građane na strogo pridržavanje propisanih mjera. „Počela je školska godina, veliki je broj djece je zajedno, najavljene su brojne aktivnosti sportaša i slično. Ako se ne budemo pridržavali mjera, bit će to teško sve to reazlizirat. Pet razreda je u školama u samoizolaciji, Nema nitko pravo mijenjati pravila, posebno kad se radi o osobama na radnim mjestima. Mjere ograničavanja skupova će i dalje ostati na snazi“ rekao je župan Tomašević.

Kako je rekao dr. Vitalia, događa se da se kontakti zaraženih prikrivaju, da ljudi ne žele otkriti s kime su bili, zbog čega procjenjuje da je 30-40 osoba više zaraženo nego što se moglo spriječiti epidemiološkim mjerama, rekavši: „Mi nismo inkvizicija, želimo da što manje bude oboljelih“.
Zakazana sjednica Županijske skupštine odgođena je na tjedan dana zbog trenutačnog stanja. U samoizolaciji je predsjednica i zamjenica predsjednice, te nekoliko vijećnika. (B.S.T.)

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK REPUBLIKE O UPOZORENJU USTAVNOG SUDA

Milanović: Ovo je priprema za državni udar

IVAN ANUŠIĆ SLAVONSKI LIDER HDZ-A O POSTIZBORNIM PREGOVORIMA

Formirat ćemo novu vladu, pregovori neće dugo trajati