Osijek
SVEČANA SJEDNICA VIJEČA GRADSKE ČETVRTI RETFALA

Jurčević: Nakon stadiona,
Retfala zaslužuje i novi trg
Objavljeno 15. rujna, 2020.
Skromnije nego prijašnjih godina, tek uz polaganje vijenaca kod spomen-obilježja, prigodnom sjednicom, a potom i svetom misom, stanovnici Retfale i Vijeće Gradske četvrti obilježili su crkveni god i dan Retfale. Razlog je jasan - koronakriza. Epidemiološke mjere zahtijevale su manja okupljanja, pa je tako, primjerice, i svečana sjednica Vijeća Gradske četvrti održana na otvorenom - u amfiteatru ispred streljane Pampas. Drugi je razlog financijski, odnosno, opet zbog koronakrize, od prvotno najavljenih 700 tisuća kuna iz gradskog proračuna Četvrti je na raspolaganju bilo samo 100 tisuća kuna. “S tim iznosom uredili smo zelene površine oko Trga branitelja i u naseljima Vijenac Dinare i Vijenac Petrove gore te postavili dodatne koševe za otpad”, kaže Mate Jurčević, predsjednik Vijeća.

I ovom prilikom je sa zadovoljstvom izdvojena realizacija gradnje nogometnog stadiona, nastavka produžetka Kanižlićeve ulice, a što je bio preduvjet za početak gradnje i nove zgrade Prve gimnazije.

- Samim time Retfala zaslužuje novi trg, istočno od Ljudevita Posavskog, s prostorima novog sjedišta gradske četvrti, tržnice i nove osnovne škole. Uz zelenu površinu koja bi se nastavljala na novi, nazvat ću ga Retfalački, stadion, dobili bismo novu vizuru tog dijela - istaknuo je Jurčević.

U ime Grada Osijeka nazočne je pozdravio Karlo Šatvar, potpredsjednik Gradskog vijeća. D. Kuštro
Najčitanije iz rubrike