Sport
JOSE ANTONIO CARO

Jako mi se svidio projekt kluba, i zato sam došao
Objavljeno 10. rujna, 2020.

NK Osijek je u stoperu Joseu Antoniju Caru dobio prvog Španjolca u povijesti koji će nositi njegov dres.

Riječ je o 27-godišnjaku koji je posljednji angažman imao u drugoligašu Albaceteu, a svoju igrački put počeo je u Betisu iz Seville, a još je igrao za Elche i Cordobu. Zanimljiva je ta njegova igračka povijest jer je bio u dva ista kluba u kojima je tijekom svoje igračke karijere, u 90-im godinama prošlog stoljeća, igrao današnji njegov trener Nenad Bjelica.

- Znam za to da je trener Nenad Bjelica igrao za Betis i Albacete, ali se ne sjećam toga jer sam tada bio vrlo mali - rekao je Jose Antonio Caro.

Nije baš svakodnevna pojava da u HNL stižu igrači iz Španjolske, a Joseu će ovo biti i prvo iskustvo igranja izvan svoje domovine.

- Za mene je odlazak iz Španjolske uzbudljiv izazov. Veselim se što ću imati priliku životna i nogometna iskustva skupljati izvan svoje domovine. Svidio mi se projekt kluba koji mi je predstavljen, a s obzirom na to da mi je istekao ugovor s Albaceteom, kada se Osijek javio, nisam puno razmišljao oko prihvaćanja ponude.

Hoće li mu na početku problem biti jezična barijera u komunikaciji sa suigračima na terenu?

- Vjerujem da neće. U momčadi ima nekoliko igrača koji govore španjolski jezik, ja se služim engleskim, a pomoći će sigurno što trener odlično govori španjolski. Osim toga, potrudit ću se što prije svladati osnove hrvatskog jezika.

HNL i Osijek sigurno su nepoznanica za njega. Kakve su mu spoznaje o Hrvatskoj nogometnoj ligi?

- Znam kako su ovdje navijači strastveni i temperamentni kao i u Španjolskoj. Šteta je što je sada vrijeme kada se mora igrati pred praznim tribinama jer doživljaj nije kompletan kada nema publike. No već smo se polako, nažalost, počeli navikavati na takve uvjete. Što se kvalitete HNL-a tiče, nisam do kraja upoznat, ali Hrvatska je svjetski doprvak, pa vjerujem kako je i njezina liga kvalitetna.

Što se njegova debija za bijelo-plave tiče, morat ćemo još malo pričekati jer je gotovo dva mjeseca bio izvan natjecateljskog ritma treninga.

- Bio sam bez kluba, trenirao sam samostalno, ali nije to isto kao kada radiš s momčadi, pa će mi trebati malo vremena kako bih uhvatio pravi ritam. Osim toga, dolazak u novu zemlju i novi klub uvijek zahtijeva i određeno razdoblje adaptacije, ali vjerujem kako ću se brzo uklopiti u momčad - zaključio je Jose Antonio Caro u svom prvom javnom istupu nakon dolaska u redove bijelo-plavih.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike