Tehno
SIGURAN ISPIS POMOĆU UNIVERZALNOG REDA ČEKANJA

Canon i NT-Ware najavljuju skoru podršku za servis za ispis Universal print
Objavljeno 4. rujna, 2020.

Kao nastavak nastojanja tvrtke Canon Europe oko proširenja ponude rješenja u oblaku koja mogu pomoći u digitalnoj transformaciji, Canon Europe i NT-ware najavljuju skoru podršku za Microsoftov servis Universal Print.


Tvrtke koje žele koristiti Universal Print u svom okruženju uvelike će profitirati od nativne podrške koja će biti ugrađena u softver uređaja imageRUNNER ADVANCE zajedno s dodatnim mogućnostima putem besplatnog servisa uniFLOW Online Express, ili pak opcionalnog servisa uniFLOW Online.


Universal Print moderan je servis za ispis u okruženju Microsoft 365 za tvrtke i obrazovne ustanove svih veličina. Taj je servis premjestio dio ključne infrastrukture poslužitelja Windows Server za ispis u Microsoft 365 i nudi mogućnost upravljanja ispisom. Dodatna je pogodnost da se koristi jedan generički pogonski program, bez obzira na model pisača, tako da nije potrebno upravljanje pogonskim programima niti njihovo postavljanje.


Planirano je da u verziju 3.11 proizvoda Unified Firmware Platform, koja bi se trebala pojaviti u rujnu 2020., bude uvrštena nativna podrška za Universal Print kod modela imageRUNNER ADVANCE DX. To omogućuje korisnicima da ispisuju na te modele putem servisa Universal Print bez potrebe za lokalnim poslužiteljima za ispis. uniFLOW Online Express, besplatni SaaS servis koji također funkcionira na platformi Microsoft Azure, ponudit će mogućnosti servisa Universal Print za te modele kroz autentikaciju uređaja, detaljno izvješćivanje o ispisu/kopiranju/skeniranju/faksiranju, skeniranje samom sebi i Google Drive.


uniFLOW Online, opcionalno rješenje 100 % utemeljeno na oblaku koje se koristi u raznim podatkovnim centrima s platformom Azure diljem svijeta, moći će se nativno spajati sa servisom Universal Print te će u to okruženje za ispis ponuditi još više mogućnosti, poput sljedećih:siguran ispis pomoću jednog univerzalnog reda čekanja; My Print Anywhere omogućuje korisnicima slanje zadatka ispisa na kompatibilan uređaj, uključujući one koji nativno ne podržavaju Universal Print


intenzivno knjigovodstvo (ispis, kopiranje, faksiranje, skeniranje), cijene, troškovni centar i izvješćivanje; podrška za druge klijentske operacijske sustave poput macOS-a i Chrome OS-a; mobilni ispis i mobilni ispis za goste. Uređaji imageRUNNER ADVANCE mogu se skupno registrirati na uniFLOW Online, što znatno olakšava administraciju. Korisnici mogu odabrati podržane mogućnosti završne obrade, poput dvostranog ispisa, izrade rupa i klamanje na više mjesta putem dijaloškog okvira za ispis u sustavu Windows,ili upravljačke ploče Canonovog uređaja.


Podrška za Universal Print bit će predstavljena sa sljedećim ažuriranjem servisa uniFLOW Online, a zasad se očekuje da to bude u listopadu.M.R.
Najčitanije iz rubrike