Novosti
ZBOG ŠIRENJA KORONAVIRUSA UVODE SE POSEBNE MJERE

U Sikirevcima zaražena učiteljica, Stožer OBŽ zasjeda u Đakovu
Objavljeno 29. lipnja, 2020.

ĐAKOVO – U drugi tjedan života uz širenje koroanvirusa Đakovo ulazi uz posebne mjere, pa se odgađaju sva javna okupljanja do daljnjega, a pojačane mjere slijede u noćnim klubovima i trgovačkim centrima. Na dva tjedna najmanje odgađaju se i sve pričesti i krizme što vrijedi i za područje cijele županije. Epidemiolozima zbog sve većeg obima posla na testiranju i drugim poslovima u ispomoć stižu dva epidemiološka tima, iz Virovitice i Slavonskog Broda.

'Hobotnica' širenja od jučer novi 'krak' ima na brodskom području, u Sikirevcima, u tamošnjoj osnovnoj školi, a gdje radi učiteljica iz Đakova koja je zaražena koronavirusom. Doznajemo, stižu i prvi rezultati testirane djece što je krizmana u pretprošlu nedjelju u đakovačkoj katedrali, a prema kojima ima zaraženih.

Broj onih kojima je određena samoizolacija galopirajuće se nastavlja širiti, pa su neke službe i drugi subjekti već poluprazni. Do nedjelje je u samoizolaciji bilo oko 1.000 Đakovčana što je pet posto stanovništva samoga grada koji broji 20.000 žitelja.
Zbog teške epidemiološke situacije u ponedjeljak, 29. lipnja, Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije zasjedat će u Đakovu, u 14 sati, a javnosti se obratiti u 15,00. Zbog koronavirusa u Đakovu, gdje se danas slavi Petrovo, ove godine neće biti svećeničko ređenje na taj dan; ono je 'preseljeno' u osječku konkatedralu, a dvojicu đakona zaredit će varaždinski biskup Bože Radoš.
U nedjelju su bila 33 novozaražena Đakovčanina, a najnovije podatke u 11,00 sati dat će Županijski stožer. S.Ž.

Možda ste propustili...