Novosti
PRIDRŽAVAJU SE MJERA ZAŠTITE

Virovitičko-podravska županija jedina bez pozitivnih na koronavirus
Objavljeno 28. ožujka, 2020.

VIROVITICA - Na području Virovitičko-podravske županije epidemiološko stanje je povoljno, jedina smo županija koja nema pozitivnih na koronavirus, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

„Neka nam ova informacija bude poticaj da još upornije nastavimo s pridržavanjem mjera zaštite. Ne dopustite da vas pojedinci koji ovo sve ne shvaćaju ozbiljno obeshrabre. Nećemo se zavaravati, pitanje je dana kada će virus doći i do nas, ali ako i dalje ostajemo doma, kretanje po gradu smanjimo na minimum, možemo ga kontrolirati i ne dopustiti mu da se nekontrolirano proširi“, poručio je načelnik Stožera Marijo Klement.

 

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije, epidemiolog Miroslav Venus izjavio je za Hinu kako je teško prognozirati hoće li i koliko će dugo tako ostati.

„To najviše ovisi o nama. Što duže budemo disciplinirani, što se duže budemo pridržavali svih preporuka koje su donosene, takva situacija će biti duža“, rekao je Venus.

Na pitanje kako su u Virovitičko- podravskoj županiji uspjeli održati povoljno epidemiološko stanje bez zaraženih odgovorio je da je to pitanje pravodobnih i kvalitetnih odluka.

„Nema jednog elementa, to je cijeli jedan mozaik. Među prvima smo, ako ne i prvi, još 1.veljače osnovali Stožer, među prvima smo izdvojili trijažni ulaz u Opću bolnicu i obišli sve domove za stare i nemoćne. Puno prije drugih, 20 dana prije naputka ministarstva donijeli smo odluku o punoj epidemiološkoj pripravnosti“, rekao je Venus.

 

Dodao je da je takvom epidemiološkom stanju pridonijela i odlična suradnja svih u lancu Civile zaštite, niz stručno-edukativnih članka u lokalnim medijima, discipliniranost građana i odluka da, tada još bez preporuka državnog stožera, otkažu Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo.

„To je jedna od najboljih odluka koju smo donijeli jer bi sajam zbog svojih karakteristika bio potencijalna tempirana bomba. Otkazivanje jednog od najvažnijih događaja u županiji je i psihološki djelovalo na ljude. Nakon toga bilo je lakše otkazati i sve ostale događaje“, rekao je Venus. (Hina)

Možda ste propustili...

STATISTIKA TRŽIŠTA RADA

Prosječno 1,6 milijuna zaposlenih

IVAN ANUŠIĆ SLAVONSKI LIDER HDZ-A O POSTIZBORNIM PREGOVORIMA

Formirat ćemo novu vladu, pregovori neće dugo trajati