Novosti
IZBORI U HDZ-U

Kandidatura Galića, odustajanje Škorića
Objavljeno 14. veljače, 2020.
Vukovarsko-srijemski župan u četvrtom mandatu Božo Galić u petak je objavio da je predao kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborima 15. ožujka. Svojim kandidaturom, pojasnio je Galić, želi utjecati da se strateški projekti na istoku Slavonije reliziraju u što skorijoj budućnosti jer o njima ovisi opstojnost cijele Slavonije. Galić je naglasio da je Vlada premijera Plenkovića puno učinila za razvoj Vukovarsko-srijemske županije i cijele Slavonije, ali ipak u dovoljnoj mjeri nisu prepoznati strateški projekti najistočnije hrvatske županije.

- Moja je snaga u vama i projektima koje smo zajedno pokrenuli. Radimo, imamo projekte, imamo ljudske potencijale, strategiju razvoja temeljenu na poljoprivredi, drvnoj industriji, obnovljivim izvorima energije i kontinentalnom turizmu. Projekti koje stalno ističem i isticat ću ih su željeznička i cestovna povezanost, srijemska granična transverzala, obnova zračne luke Klisa, ulaganje u plovne puteve kanal Dunav - Sava. Zauzimam se za reorganizaciju Hrvatskih šuma da lokalna zajednica ima više koristi od prirodnih resursa i za povratak ljudi u Slavoniju - rekao je Božo Galić, koji je do sada već obnašao dužnost potpredsjednika stranke na državnoj razini i županijske organizacije HDZ-a. Ravnatelj razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota predstavio je razvojne projekte najistočnije županije koji se provode ili će se provoditi u vrijednosti od 1,6 milijardi kuna te kao, kako je rekao, član HDZ-a već 31 godinu, daje Galiću potporu na izborima, a Ivan Ambroš, direktor Centra kompetencija, pohvalio je suradnju s Galićem i dao mu potporu.

Saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić izjavio je u petak da je odluku o odustajanju od kandidature za potpredsjednika stranke donio bez ikakvih pritisaka. “Ne želim biti talac svojoj stranci, ne želim opterećivati situaciju i dijeliti ljude. Smatram da ima dovoljno kvalitetnih kandidata i da će članstvo 15. ožujka dati glas najkvalitetnijima”, rekao je Škorić te podržao Andreja Plenkovića za novi mandat na čelu HDZ-a.
M.Flego/H
Možda ste propustili...

JEDNO OD NAJPREPOZNATLJIVIJIH LICA HRVATSKE TELEVIZIJE

Preminuo novinar Damir Matković

ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA

Ekshumacija kod Bogdanovaca

HUMANITARNA ORGANIZACIJA MARIJINI OBROCI HRVATSKA

Kampanja “Majci za ljubav”