Osijek
OPET SLOBODAN PROSTOR NA TRŽNICI

Palačinkarnica ČinkOs
zatvorila svoja vrata
Objavljeno 4. veljače, 2020.
Palačinkarnica Mr ČinkOs, koja je prije nešto manje od godinu dana pobijedila na natječaju za zakup poslovnog prostora na Donjogradskoj tržnici u kojem se dotada nalazila slastičarnica Slasta, ovih je dana zatvorila svoja vrata.

Tako je Donji grad iznova ostao bez još jednog objekta s ugostiteljskom ponudom koja nudi deserte. U gradskom trgovačkom društvu Tržnica d.o.o. već su objavili natječaj za zakup ovog lokala. Prostor od gotovo 40 četvornih metara moguće je unajmiti na godinu dana, a početna cijena mjesečnog najma po kojoj se licitira objekt je 3451 kuna plus PDV. Direktor Tržnice Osijek kaže kako interesa ima, ali i kako je riječ o objektu koji je zakupcima puno zanimljiviji tijekom ljetnih mjeseci.

- Ovaj objekt zapravo se sastoji od tri dijela. Osim zatvorenog dijela, tu je zatvorena terasa i onda još golema terasa tijekom toplih mjeseci. U tom vremenu ovaj je lokal svima zanimljiv. S druge strane ono na čemu mi osobno na Tržnici inzistiramo je da u ovom objektu bude usluga usluživanja hrane, odnosno neke vrste kolača i slastica jer smatram da Donjem gradu treba takva ponuda. Kada bismo ga nudili kao prostor za isključivo ugostiteljsku namjenu, ne bismo se mogli obraniti od ponuda. No, Donjem gradu doista ne treba još jedan kafić, nego mjesto koje može biti okupljalište cijele obitelji i ponuditi nešto više - mišljenja je Medić. Recimo kako su prethodni zakupci, iako je početna cijena prošle godine na natječaju bila 3400 kuna, pobijedili na natječaju sa samoizlicitiranom ponudom od 5200 kuna, na koji se još obračunava PDV, pa ih je s najmom zimske i vanjske terase najam stajao čak visokih 6600 kuna plus PDV.

Inače, ponuda slastica u ovom prostoru profunkcionirala je još 2013. godine, kada se na tom mjestu otvorila Slasta, koja je u tom trenutku bila jedina slastičarnica u Donjem gradu. U međuvremenu je raditi u Donjem gradu iznova započela i najstarija osječka slastičarnica Orijent, a Osječani se najradije i dalje prisjećaju slastičarnice Ambruš, poznate po svojim krempitama.
N. Z. Eberhard
Možda ste propustili...

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

Najčitanije iz rubrike