Sport
MOMČAD SE GRADI NA STARIM TEMELJIMA

Coppitelli uočio “meki trubuh” momčadi, Boto stupa u akciju
Objavljeno 8. srpnja, 2024.
Osijek možda dovede i sedmog novog igrača, a šuška se da se radi o stoperu

Vezani članci

OSIJEK NIJE USPIO SVLADATI NOVOG MAĐARSKOG PRVOLIGAŠA

Omerovićeva bomba i bizarno izjednačenje

MLADI CRNOGORAC NAPUSTIO NK OSIJEK

Janjić raskinuo ugovor pa se vratio u Sutjesku

Pripreme nogometaša Osijeka za novu sezonu ulaze u treći tjedan. S obzirom na prilične promjene vezane uz prvu momčad, znatiželja navijača sasvim je opravdana i očekivana.

Trener Federico Coppitelli novi Osijek slaže u miru austrijskih Alpa, ali još uvijek je rano kako bismo mogli donijeti nekakve konkretnije zaključke o Talijanovim idejama. Iz onog što se radi na treninzima može se iščitati želja za ubrazavanjem igre, no u ovoj fazi priprema tu ideju nije baš lako provesti u djelo jer su igrači vidljivo umorni. Kondicijski trener Paolo Fonto tjera ih kao "vrag svoju mater", što neki podnose bolje, a neki malo teže, ali svima su im teške noge.

Stoperi u fokusu


Uglavnom, tek kad počne faza priprema u kojoj će Coppitelli početi smanjivati intenzitet treninga, moći će se jasnije vidjeti stvari vezane uz taktičko-tehničke finese. Ono što bi Osijeku trebalo dati prednost pred rivalima iz SHNL-a jest činjenica što jedini praktično već ima složen roster za novu sezonu. Sportski direktor Jose Boto potrdio se Coppitelliju dati jasnu sliku igračkog kadra kojim će raspolagati, što bi treneru trebalo bar malo olakšati posao tijekom priprema. Svi ostali, Dinamo, Rijeka i Hajduk, još uvijek slažu svoje momčadi. Puno je priče oko njih, a konkretnih poteza nešto manje. Za to vrijeme Osijek se sprema u tišini, bez velike pompe. Upitnika nikada ne nedostaje. Što će donijeti novi igrači, hoće li se nametnuti netko od mlađih, hoće li ostati igrači koji čine temelj momčadi? U ovom trenutku zbilja je preuranjeno nuditi odgovore na ta pitanja. No zato je Coppitelli na treninzima uočio potencijalni "meki trubuh" momčadi. To su stoperske pozicije. U biti, na njima Osijek u Duarteu, Jeleniću i Mkrtčjanu ima tri ozbiljna rješenja te mladog Vrbanca i sasvim mladog Kolarika, koji će u sljedećoj sezoni, bez obzira na to što je u Austriji, participirati za juniorsku momčad. Zbog toga se potiho razgovara o eventualnom dovođenju još jednog centralnog braniča. Ostale pozicije su kvantitativno više-manje dobro pokrivene.

- Prva nam je želja bila dovođenjem novih igrača pojačati konkurenciju unutar momčadi. Zato smo dovodili igrače za ciljane pozicije. Iz jake konkurencije rađa se kvaliteta - poručio je Jose Boto, sportski direktor NK Osijek.

Nekako nam se čini kako prijelazni rok za osječki klub još nije zaključen, bez obzira na to što igrački kadar ima jasne konture. Nije lako proniknuti što se kuha u portugalskoj glavi, jer Boto ne miruje. Stalno nešto procesuira.

Poznati temelji


Za to vrijeme Coppitelli novu momčad pokušava izgraditi na starim temeljima. Kičma su Renan Guedes, Jurišić, Duarte, Nejašmić, Pušić i Mierez. Od Antona Matkovića očekuje se daljnji napredak, a svi ostali se, osim vratara Nikole Čavline, kojem je "jedinica" zajamčena, trebaju dokazivati. U ovom trenutku najbolje izgleda Darko Nejašmić. Coppitelli mu je dao ključeve momčadi u ruke, a Nejašmić iz dana u dan dokazuje kako je spreman nositi se s tim teretom. Dobre igre koje je pružao proljetos nisu prošle nezabilježeno. Pojavila se priča iz Poljske kako je za njegove usluge zainteresirana varšavska Legija, ali Boto se nije ni najmanje uzbudio na to pitanje:

- Ako za bilo kojeg našeg igrača dođe službena ponuda na klupsku adresu, objavijestit ću vas.

Očito se radi o svojevrsnim probnim balonima, na koje Boto nema namjeru nasjedati.

Dalibor Keler
Zdravstveni bilten nije loš
Zdravstveni bilten Bijelo-plavih na pripremama u Austriji sasvim je dobar. Istina, postoje neke manje ozljede, zbog kojih poneki igrač povremeno trenira odvojeno od suigrača. Na taj način su radili Dominik Babić i Ivan Cvijanović, a na zatezanje u aduktoru na posljednjem treningu požalio se Anton Matković. Inače, nakon nekoliko dana takvog režima u puni trening polako se vraća novopridošli Brazilac Pedro Lima.

Možda ste propustili...

U TIJEKU PRIPREMA S REPREZENTACIJOM PROMJENA KLUBA

Cindrić iz Dinama otišao u Veszprem

ŠPANJOLSKA PRVI POLUFINALIST

Olmo izbacio Njemačku s EURA

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IN MEMORIAM: DAVOR DOGAN (11.3. 1960 – 13.7. 2024.)

Prestalo je kucati veliko
srce legende osječke košarke

2

BIJELO-PLAVE DANAS U RADOMLJU ČEKA NOVI TEST

Hoće li Coppitelli otkriti udarnu momčad?

3

POGLED PREMA EUROPI

Nakon ugode u Austriji -
povratak u osječki pakao