TvObzor
U KINA STIGAO TRILER IGORA MIRKOVIĆA “SLATKA SIMONA”

Draži i opasnosti cyber seksa
Objavljeno 9. veljače, 2024.
Tajanstveni Bobo upleo se u Simoninu mrežu: piše joj danima i noćima, da bi na kraju poželio stvarnu vezu s njom

Svojim drugim dugometražnim igranim filmom “Slatka Simona”, koji je zaigrao u kinima diljem zemlje, redatelj i scenarist Igor Mirković otkriva draži i opasnosti cyber seksa te ljude koji stoje iza tog biznisa.Ovo je priča u kojoj svatko laže svakome. Zeleni radi u opskurnoj tvrtki za seks-chat u Zagrebu i zavodi muškarce na internetu pod lažnim identitetom zavodljive slatke Simone. Negdje u Austriji živi tajanstveni Bobo, koji se upleo u Simoninu mrežu: piše joj danima i noćima, da bi na kraju poželio stvarnu vezu s njom. Simona potiče njegove želje, ali uvijek izbjegne susret. Ali kad Bobo odluči da će ostaviti sve zbog Simone i počne planirati novi život s njom, seks-chat operateri shvate da je sve otišlo predaleko, da uništavaju život nepoznatog čovjeka. No pokazat će se da ni Bobo nije govorio istinu.

Inspiraciju za film Mirković je dobio tako što je upoznao osobu koja se bavila poslom seks-chata u Zagrebu, a priče koje je čuo doista su nevjerojatne. Za tipkovnicom, predstavljajući se kao netko drugi, nije bila jedna osoba, nego više njih, i to je bio veoma uhodan biznis. Nije rijetkost da se ljudi toliko povežu s, primjerice, ženom koja očito ne postoji i požele se osobno naći s njom. Tada se povlači i pitanje - govori li ijedna strana istinu o sebi i što je sposobna učiniti samo da dobije ono što želi. Jedan je od glavnih događaja u filmu onaj što se doista i dogodio, a njega je Mirković odlučio prikazati na velikom platnu.

Osim vizualnog dijela, glazba je ono što filmu daje velik dio njegova identiteta, a to zna i redatelj Igor Mirković. On je za “Slatku Simonu” odlučio snimiti tri originalne pjesme isključivo za film, te je sudjelovao i u pisanju njihovih tekstova. Sve tri imaju zvuk turbofolka, koji on osobno nikako ne voli, ali likovi u filmu ga vole, i to je ono važno. Da stvar bude još apsurdnija, za izvođenje tih pjesama pozvao je domaće glazbenike koji nemaju veze s turbofolkom, već s rockom ili indie glazbom i nagrađeni su Porinom. Oni su Dunja Ercegović, Ida Mikulić te Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić iz grupe Porto Morto.

Direktor fotografije je Ivan Zadro, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, majstorica maske Sanja Hrstić, montažer Tomislav Pavlic, izvršni producent Bojan Kanjera, a producent Ivan Maloča. U glavnim ulogama u ovome trileru su Toma Medvešek i Tina Keserović kao Zeleni i Jana, animatori na seks-chatu, koji koriste lažni identitet Slatke Simone i zavode klijente. Slatku Simonu glumi Maja Jurić, a Jerko Marčić u ulozi je tajnovitog klijenta Bobe, koji se želi upoznati sa Simonom, koja u stvarnom svijetu ne postoji. Nela Kocsis šefica je zagrebačkog ureda za seks-chat, a uloge imaju i Kristijan Ugrina, Paško Vukasović, Luka Knez, Nikolina Prkačin i Darko Stazić. D. Miklić
Možda ste propustili...

EXIT IMA VJEROJATNO NAJJAČI OVOGODIŠNJI ELEKTRONSKI LINEUP NA SVIJETU

Od legendi do predvodnika nove generacije

CRNA KOMEDIJA “VINCENT MORA UMRIJETI” STIGLA U KINA

Paranoja na najzabavniji mogući način

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVA EPIZODA NA RASPOREDU JE 17. LIPNJA

“Metropolitanci” ponovno na HRT-u

2

EXIT IMA VJEROJATNO NAJJAČI OVOGODIŠNJI ELEKTRONSKI LINEUP NA SVIJETU

Od legendi do predvodnika nove generacije

3

IVAN DORIAN MOLNAR

Spreman sam raditi koliko god treba, i na Euru i na Olimpijskim igrama