Mozaik
PROSLAVIO 20. ROĐENDAN ALBUMA “MILO MOJE” I IZDAO VINIL

“Ne vjeruje srce pameti” Miroslav Škoro je otpjevao s Mijom Dimšić
Objavljeno 7. prosinca, 2023.

Dvadeseti rođendan svog najpoznatijeg albuma "Milo moje", Miroslav Škoro proslavio je reizdanjem na bogatom LP formatu i promocijom u Klubu Šumica na kojoj se okupilo preko dvije stotine prijatelja, kolega i novinara.Program je započeo kratkim prilogom o nastanku kultnog albuma. Kratki pregled izdanja "Milo moje" izložio je direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac, koji je Škori dodijelio i posebno priznanje, Multi - Platinum Awards Hrvatske diskografske udruge. Uvijek nadahnuti maestro Zdravko Šljivac svoj govor završio je riječima hvale za sve Škorine pjesme, kao i za njegov cijeli umjetnički opus. Moderator i voditelj programa bio je Dalibor Petko.

Za dobru atmosferu i vrhunsku zabavu pobrinuo se slavljenički raspoložen Miroslav Škoro i njegova dva benda. Za pop i zabavne pjesme bio je zadužen njegov standardni bend, a brigu o tamburaškom programu preuzeli su momci iz TS Divne godine. Prvo su se izvodile pjesme sa slavljenog albuma, "Ne vjeruje srce pameti", "Milo moje", "Reci, brate moj" i "Tamo gdje je dom", kasnije, kako su okupljeni tražili još, Škoro je otpjevao i svoje novije hitove. Na pozornici mu se u jednom trenutku pridružio i poduzetnik Ivica Todorić te su zajedno otpjevali "Sude mi", a pjesmu "Ne vjeruje srce pameti" izveo je u društvu Mije Dimšić. Na najpoznatijem duetu "Ti si moja tajna najveća" Škori se pridružila poznata sopranistica Marija Vidović. Nakon toga su, uz tamburaše, zapjevali Štef Jeršek i Ivan Štivić. Odlično raspoložena publika pjevala je s njima uglas do kasnih sati. Kao dodatak cijelom programu Škoro je uz enologa Tomislava Jakobovića predstavio i vina svoje vinarije "Škoro".

Na promociji je priređeno i svečano potpisivanje ugovora o poslovnoj suradnji između Croatia Recordsa i Campusa. Ugovor su potpisali direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac te Miroslav Škoro i direktorica Campusa Kim Škoro. Reizdanje albuma "Milo moje" prvi je zajednički projekt dvaju najvećih diskografa u Hrvatskoj.

Proslavi okruglog, dvadesetog rođendana ovog antologijskog albuma među ostalima su nazočili: Vanna i Andrija Vrdoljak, Željko i Ružica Bebek, Branimir i Sandra Mihaljević, Nives Celzijus, Miroslav Rus, Boris Novković, Denis Dumančić, Gazde, Stephan Lupino, Enis Bešlagić, Vedran Mlikota, Branko Uvodić, Antimon, Mladen Horvat i mnogi drugi. T.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZNANSTVENICI U STRAHU

Raste zebnja zbog nestanka ledenog pokrova Antarktike

2

“NE MOGU TI REĆI” NAJAVLJUJE ALBUM

Oliverov unuk Toni u spotu za novu pjesmu

3

U NASTAVKU SERIJE KONCERATA NOVOG HRVATSKOG JAZZA, 9. OŽUJKA

Saksofonist Igor Lumpert
stiže u KCO sa svojim
sastavom Synchronicity