Novosti
POSTOJE PROBLEMI

Anušić najavio posjet ZTC-u
Objavljeno 2. prosinca, 2023.
Ministar obrane Ivan Anušić najavio je skori posjet Zrakoplovno-tehničkom centru (ZTC), nakon što se u razgovoru s predsjednikom Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu Marijanom Luketićem složio kako postoje problemi u funkcioniranju ZTC-a.

MORH je priopćio da su se dogovorili za daljnje aktivnosti nakon što je utvrđeno kako postoji obostrana volja da se problemi što prije riješe, na korist tvrtke i radnika. Sindikat je prošlog tjedna poslao otvoreno pismo premijeru, ministrima obrane, branitelja i državne imovine te Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP), ali i medijima, u kojem tvrde da se na čelo ZTC-a uporno dovode osobe iz vojnog sustava koje nemaju znanja ni iskustva za vođenje trgovačkog društva, a poslovanje i uspjeh ZTC-a ih ne zanima jer imaju dobre ugovore i zajamčene otpremnine.

Upozorili su da će takvo upravljanje ugroziti pripreme za protupožarnu sezonu i uspostavljanje Hitne helikopterske službe, kao i da se bez objašnjenja odbijaju ponude stranih ulagača koji bi investirali u ZTC.H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana