Ekonomija
SPORAZUM O STRUČNOJ SURADNJI

EFOS i Žito grupa potvrdili dugogodišnje partnerstvo
Objavljeno 29. studenog, 2023.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković i član Uprave Žito grupe, Jozo Ljubičić potpisali su sporazum o znanstveno-stručnoj suradnji, kojim EFOS i Žito od sada i formalno nastavljaju dugogodišnje partnerstvo u realizaciji zajedničkih akademskih i gospodarskih ciljeva. Prema uhodanoj uspješnoj praksi EFOS-a, suradnja je ponajprije usmjerena na daljnje unapređenje kvalitete i modernizaciju studijskih programa te razmjenu stručnih znanja i iskustava preko stručne prakse. Pritom je jedan od ključnih ciljeva upravo stvaranje uvjeta za razvoj stručnih kadrova i pružanje prilika za zapošljavanje perspektivnih mladih talenata u okviru Žito grupe.“Ovaj sporazum posljednja je u nizu potvrda naše predanosti unapređenju obrazovanja i pružanju izvanrednih razvojnih prilika našim studentima. U okviru ovakve prakse, koja je već izrasla u prepoznatljivu tradiciju Ekonomskog fakulteta u Osijeku, naši studenti imaju mogućnost steći prva praktična znanja u struci, upoznati potencijalne buduće poslodavce te način osigurati temeljni korak za budući razvoj karijere već za vrijeme studija. Suradnja sa Žitom, kao jednom od najvažnijih prehrambenih i poljoprivrednih kompanija na nacionalnoj razini, još je jedan ključan iskorak u jačanju sinergije između akademske i gospodarske zajednice u Slavoniji i Baranji. Sukladno s tim, uvjereni smo da će ova suradnja uvelike obogatiti spektar kompetencija naših studenata, ali i pridonijeti razvoju kadra ove kompanije u kojoj se dosad zaposlio doista velik broj naših aluminija", poručio je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković prilikom potpisivanja sporazuma.

Kao jedna od kompanija koja simbolizira prehrambenu i poljoprivrednu proizvodnju Slavoniji i Baranji, ali i na širem području regije, Žito grupa pružit će studentima EFOS-a vrijedna znanja i iskustva kroz praktične edukacije, analize slučajeva, omogućavanje podataka za nastavne vježbe, te istraživanja tržišta na vlastitim proizvodima. S druge strane Žito će u okviru ove suradnje imati priliku predstaviti se studentima kao poželjan poslodavac te upoznati, odabrati i razvijati mlade talente koji će u budućnosti činiti sastavni dio stručnog kadra kompanije.

“Želimo pružiti priliku studentima da steknu prva iskustva u praksi i vide kako funkcionira rad u realnom sektoru. Isto tako, kroz prakse želimo ostvariti i potencijalna buduća zaposlenja u našoj grupaciji. Svjesni smo smjene generacija koja dolazi, stoga mlađim generacijama želimo osigurati stjecanje znanja, vještina i kompetencija u sigurnom okruženju iskusnih kolegica i kolega. Kroz takav rad i oni će u budućnosti biti spremni preuzeti različite funkcije i odgovornosti", zaključila je Valentina Pravdić, voditeljica upravljanja ljudskim potencijalima u Žito grupi.Z.Rupčić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

2

3