Novosti
ZNAČAJAN PAD BOLESTI

Mladen Pavić: Promet mesa možda 17. ili 18. prosinca
Objavljeno 26. studenog, 2023.
Svinjogojci nezadovoljni Vladinim mjerama u suzbijanju afričke kuge i u nedjelju su, peti dan, bili na cesti, ne odustajući od svojih zahtjeva o zabrani eutanazije svinja, dopuštenju svinjokolja, dozvoli prometovanja zdravim svinjama i rekategorizaciji objekata u kojima drže svinje.

Državni tajnik Mladen Pavić drži da su ti zahtjevi neutemeljeni, dodajući da su poljoprivrednici sastanak u Zagrebu iskoristili kako bi izveli svoju predstavu. "Ono što oni traže, njihovi zahtjevi, potpuno su neutemeljeni na svim dosadašnjim spoznajama vezanim za afričku svinjsku kugu i načine njezina suzbijanja. Ja bih rekao da čak sam Pokrovac ovdje nije ni bitan, bitni su njegovi nalogodavci, on je samo podizvoditelj radova zajedno s gospodinom Bilićem i Pavlikom i izuzetno agresivno nastupaju zadnjih dana pozivajući ljude da se odazovu prosvjedu. Naravno, nitko razuman se neće odazvati prosvjedu jer prosvjed je, ponavljam, neutemeljen. Mi očekujemo, s obzirom na doista značajan pad bolesti, ovaj tjedan samo dva slučaja, 14. prosinca će se glasati o Hrvatskoj i uspješnosti provođenja njenih mjera i mi očekujemo negdje 17. ili 18. da će biti moguće klanje i promet mesa na vlastitim gospodarstvima", kazao je Pavić za HRT.

Blokirane su bile ceste u blizini graničnih prijelaza Županja - Orašje, Tovarnik - Šid, točnije u selu Ilači, kao i neke prometnice u Brodsko-posavskoj i Osječko-baranjskoj županiji, javio je HRT. Potporu prosvjednicima iskazali su i konjogojske udruge Stari graničar iz Županje. Prosvjednici su pozvali predstavnike Vlade na sastanak u Gradište.

Iz Zagreba je jučer ujutro krenula kolona osobnih automobila koja se zaputila u Tovarnik i u blizinu graničnog prijelaza Županja - Orašje u znak potpore zahtjevima svinjogojaca i svima koji se bave poljoprivredom. D.S.R.
Možda ste propustili...

POSVE ILI DJELOMICE UTEMELJENO JE 27,9 % PRITUŽBI

Žalbe građana na rad policije

ŠTO JE EUROPSKI DIGITALNI NOVČANIK

Sadržaj našeg novčanika prebacit ćemo u mobitele

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana