TvObzor
“STARTAJ HRVATSKA” PREDSTAVLJA PROIZVOD “ALL SWEET”

Minsko polje zamijenio poljem lješnjaka
Objavljeno 24. studenog, 2023.

Osma epizoda projekta “Startaj Hrvatska” donosi priču iz srca idilične Baranje o karameliziranim lješnjacima “All Sweet”, iza kojih stoje Danijel Horvat i Monika Parat.



Danijel, koji je 20 godina radio kao pirotehničar, vodio je izrazito stresan život, a sada kada je to promijenio, pronašao je ispunjenje u malim, slatkim stvarima. “Rizik u razminiranju je vrlo velik. Imao sam tijekom godina pet kritičnih situacija u kojima je doslovno nedostajao milimetar pomicanja upaljača neke mine da se aktivira. Stajao sam kod Gospića na dvije protupješačke mine. Jednom nogom na jednoj, drugom na drugoj. Srećom, dogodilo se to da je s vremenom teren otvrdnuo, da je trava bila dobar sloj, pa pritisak mog tijela nije aktivirao ni jednu ni drugu minu. Kad sam shvatio što sam napravio, sjeo sam i počeo drhtati”, otkrio je Danijel.

Nakon niza stresnih i za život opasnih situacija sve se promijenilo kada je Danijel upoznao svoju partnericu Moniku, koja je, kako on kaže, najveći razlog zbog kojeg je napustio razminiranje. S odlaskom u mirovnu započeo je posao s lješnjacima, o kojima nije znao puno, a nije imao ni mehanike koja bi mu pomogla u poslu. Tijekom godina s Monikom je počeo proizvoditi karamelizirane lješnjake “All Sweet”, koji korijene vuku iz starinskog, tradicionalnog načina pripreme slastica, no tekstura i aroma su modernizirani, pa u njima mogu uživati sve generacije. Osnovni sastojak je lješnjak, bogat vitaminom E, vitaminom B9, odnosno folnom kiselinom, i manganom, hrvatskog je podrijetla, nema bojila i konzervansa.

Kako su se Danijel i Monika snašli u ovom poslu i kako je nastao “All Sweet”, ne propustite pogledati u novoj epizodi “Startaj Hrvatska”, u nedjelju, 26. studenoga, od 16.05 na Novoj TV. D.M.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EUGEN

Važno je biti autentičan i dosljedan svom podneblju, korijenima i izričaju

2

PRVA EPIZODA BIT ĆE PRIKAZANA 24. VELJAČE U 13.05

HRT donosi “Njezinu stranu priče”

3

“TVOJE LICE ZVUČI POZNATO” VRAĆA SE NA TV EKRANE

Uz Mešina novu sezonu vodi Filip Detelić