Kultura
U ORGANIZACIJI TRIJU OSJEČKIH MUZEJA

Vinska šetnja muzejima već je hit
Objavljeno 21. studenog, 2023.

Osječane očekuje nova poslastica, točnije one sretnike koji uspjeli platiti kotizaciju, budući da su mjesta rasprodana u 24 sata od početka prodaje. Naime, tri osječke muzejske institucije 25. studenoga organiziraju jedinstvenu manifestaciju za sve ljubitelje umjetnosti, hrane i vina: Vinsku šetnju muzejima.Snage su udružila tri osječka muzeja: Muzej likovnih umjetnosti, Arheološki muzej Osijek i Muzej Slavonije uz potporu partnera Turističke zajednice grada Osijeka, Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije i gradskog prijevoza putnika. Osim obilazaka izložbi i kreativnih radionica, posjetitelji će uživati u izvrsnoj hrani koja će se sljubljivati s vinom odabranih vinara s osječkom adresom.

Pozdravnu riječ rekao je ravnatelj MLU-a Eduard Hudolin, a nakon toga je viša kustosica, pedagoginja Kristina Delalić Vetengl predstavila dio programa na prvoj destinaciji koja pripada MLU-u. Na konferenciji je sudjelovao ravnatelj Arheološkog muzeja Osijek Tomislav Hršak, koji je predstavio drugu destinaciju dolaska, a program u Muzeju Slavonije predstavila je kustosica i pedagoginja Jesenka Ricl.

Program započinje u 15 sati obilaskom izložbe "Andrija Medulić Schiavone" u Muzeju likovnih umjetnosti, predjelom i biranim vinima. Nakon zagrijavanja kroz grafičke listove, organiziranim autobusnim prijevozom ide se do Arheološkog muzeja Osijek, gdje će posjetitelji uz glavno jelo, degustacije vina i nastavak kreativne radionice uživati u izložbi "Retrospektiva umjetničkog obrazovanja - 25 godina Škole primijenjene umjetnosti i dizajna" nakon koje slijedi desert u Muzeju Slavonije uz birana vina i izložbenu poslasticu "Molovanje i farbanje".

- Sigurni smo da će jedinstveni koncept ove manifestacije biti doživljaj za pamćenje - uvjereni su organizatori.

Za sve one koji nisu uspjeli osigurati ulaznice za ovaj event, predstavnici triju muzeja poručili su kako sljedeći događaj ovakvog karaktera namjeravaju organizirati u rano proljeće 2024. godine.

T.Kvorka
Sigurni smo da će jedinstveni koncept ove manifestacije biti doživljaj za pamćenje

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana