Sport
NK OSIJEK U RAZNIM AKCIJAMA

Vukovar, Aljmaš, posjet Školi Ivana Filipovića, a onda slobodan vikend
Objavljeno 20. studenog, 2023.
Tijekom vikenda nogometaši Osijeka dobili su od trenera Zorana Zekića predah od rada, no prije nego što su otišli na odmor, odrađivali su određene obveze izvan terena. Aktivni su bili i klupski čelnici, koji su se, kao i cijela Hrvatska, otišli pokloniti žrtvama Vukovara. Delegacija NK Osijek u grad heroj otišla je dan prije obilježavanja 32. godišnjice pada Vukovara u Domovinskom ratu. Tom je prilikom zapalila svijeće na spomen-obilježju Blagi Zadri na Trpinjskoj cesti, u krugu vukovarske boilnice, a na memorijalnom groblju na Ovčari položila je vijenac u znak sjećanja na sve one koji su za izgradnju hrvatske države dali najviše što su mogli - svoj život.

U sklopu tih izvanterenskih aktivnosti delegacija osječkog prvoligaša, u kojoj su bili i prvotimci, posjetila je Zajednicu Cenacolo u Aljmašu. Riječ je o najnovijoj bratovštini u Hrvatskoj, osnovanoj 2019., koja se nalazi u Svetištu Gospe od Utočišta. Osim što je mjesto u kojem se mladi koji iza sebe imaju probleme s ovisnošću sada pripremaju za novi život, ta kuća ugošćuje i skupine hodočasnika koji se dolaze upoznati s duhovnošću i stilom života u Cenacolu. Zajednicu je, inače, na međunarodnoj razini pokrenula časna sestra Elvira Petrozzi (poznata kao majka Elvira). Ta je zajednica izvor nade i nudi drugu životnu priliku onima koji su zbog nekog razloga krenuli nekim krivim putem i bili uhvaćeni u zamku ovisnosti. Bijelo-plavi su u Aljmašu čuli životne priče petnaestak članova te zajednice, te se upoznati s aktivnostima koje imaju u Cenacolu. Duhovnik im je vlč. Ivan Jurić, župnik Župe Uzvišenja Svetog križa u Retfali, koji je nedavno blagoslovio i novi osječki stadion Opus Arenu. Naravno, osječka delegacija u Aljmaš nije došla praznih ruku, nego su korisnicima Zajednice donirane potrepštine za svakodnevni život i sportska oprema. Razne aktivnosti izvan terena zaključene su posjetom Osnovnoj školi Ivana Filipovića u sklopu progama "Moja je škola bijelo-plava".

Od danas se osječki nogometaši vraćaju treninzima, koji će im poslužiti kao priprema za subotnji derbi u Maksmiru protiv Dinama. Inače, trener Zoran Zekić kompletan igrački kadar trebao bi imati na raspolaganju u srijedu, kada se očekuje povratak svih reprezentativaca. D.Keler
Možda ste propustili...

SLAŽE SE NOVA IGRAČKA KRIŽALJKA NA OPUS ARENI

Bit će prometno u Osijeku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SLAŽE SE NOVA IGRAČKA KRIŽALJKA NA OPUS ARENI

Bit će prometno u Osijeku

2

PRIZNANJE HRVATSKOJ GIMNASTICI

Kruna karijere: Boris Čulin sudi na OI u Parizu

3

DINAMOV TRENER UOČI KLJUČNE EUROPSKE UTAKMICE

I u Kazahstanu pričao o Osijeku