TvObzor
STAR(C)I - OLD DADS

Zgodna komedija za sve one koje živcira woke kultura
Objavljeno 17. studenog, 2023.

Bill Burr je jedan od stand-up komičara kojega sam otkrila kopajući po Netflixu i baš me oduševio. Duhovit je i inteligentan, bez suvišnih prostota, pokriva širok spektar tema iz svakodnevice, a, što je najvažnije - sprda se onome čemu se i ja sprdam. I većina moje generacije (rođenih 1960.-tih i 1970-ih).Ubrzo sam otkrila da je Burr idejni tvorac animirane serije "American Dad", koja je također na Netflixu, pa sam i to pogledala, da vidim kako se snašao kao autor. Posuđuje glas glavnom junaku, koji je zapravo animirana verzija njega kakvog ga poznajem iz stand-up nastupa. Nije loša, ali ništa posebno. Ono što me u Burrovoj biografiji oduševljava jest to što je kao veliki fan serije "Breaking Bad" osobno zamolio autora Vincea Gilligana da ga ubaci u seriji i to mu se ostvarilo! U pet epizoda glumio je Patricka Kubyja, partnera legendarnog Huella Babineauxa.

"Old Dads" je redateljski debi Billa Burra, koji se ovih dana pojavio u ponudi Netflixa. Radi se o obiteljskoj komediji koja nam prikazuje sve nevolje s kojima se suočavaju tri muškaraca na pragu 50. godine, koji žive u woke Americi današnjice. Njih su trojica više od 20 godina vlasnici tvrtke za sportske retrodresove, koju kupi velika korporacija, pa odjednom postaju zaposlenici pod šefom balavcem, koji ne samo što je woke nego je i neopisivo bahat i glup. Jack (Burr) ima mlađu suprugu koja čeka drugo dijete i imaju sina u vrtiću. Bez obzira na to koliko se trudio suzbiti bijes zbog suvremenog načina života i razmišljanja (vozači romobila, primjerice), stalno upada u nevolje i mora se ispričavati "i bogu i vragu" za svaku slučajnu uvredu.

Naravno, radi se o nizu duhovitih nevolja koje su prikaz sudara generacija, koji je očit na svakom koraku u današnjeg doba woke pokreta. Ako ste u četrdesetima ili pedesetima, sigurno ste se našli u situaciji da ste nekog uvrijedili a da niste imali pojma o tome. Ako je tako, ovo je film za vas. Ne znam, pak, hoće li biti smiješan onima koji su woke...
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TOMISLAV MIHAC KOVAČIC I PETAR ŠIMČIĆ /OGENJ/

Dobra glazba i iskrena emocija nemaju jezične barijere

2

“MODERNA VREMENA” SRIJEDOM NA HTV1

Novi serijal o povijesti hrvatskog dizajna

3

DRUGA POLUFINALNA EMISIJA “SUPERTALENTA”

Prava bitka zlatnih gumbova