Crna kronika
UHIĆEN POLJSKI DRŽAVLJANIN

Ušao u nezaključani auto pa se odvezao
Objavljeno 23. rujna, 2023.
Poljski državljanin u dobi od 34 godine završio je u istražnom zatvoru zbog krađa vozila koje je počinio u Virovitičko-podravskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Njegovi lopovluci raskrinkani su u subotu rano ujutro u Črnkovcima, gdje su ga za upravljačem automobila zaustavili prometni policajci iz PP Donji Miholjac. Policajcima je odmah bilo čudno da poljski državljanin vozi automobil virovitičkih registracija, a nakon kratkog pogleda u policijsku evidenciju posumnjali su da je vozilo ukradeno.

Sumnja policajaca pokazala se opravdanom jer je Poljak ukrao automobil nekoliko sati ranije u Suhopolju kod Virovitice. Kako stoji u priopćenju PU virovitičko-podravske, 34-godišnjak je u subotu, pod okriljem noći, dok su vlasnici osobnog automobila mirno spavali, ušao u dvorište 61-godišnjaka, koji je ostavio ključeve u nezaključanom vozilu. Poljak je iskoristio priliku i odvezao se ukradenim vozilom u nepoznatom smjeru. Nekoliko sati kasnije dovezao se do Črnkovaca, gdje su ga zaustavili policijski službenici prilikom obavljanja redovite kontrole prometa. Policijski službenici su nakon obavljene kontrole prometa i sumnje da je otuđio vozilo uhitili muškarca.

Kriminalističkim istraživanjem, koje su proveli policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske, utvrđeno je da 34-godišnji poljski državljanin, osim kaznenog djela krađe, koje je počinio na području Policijske uprave virovitičko-podravske, počinio i kaznena djela krađe i protupravnog korištenja tuđom pokretnom stvari na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, prema istom obrascu. Ušao je u nezaključano vozilo u kojem su bili ključevi u kontakt-bravici, pokrenuo ga i odvezao se. Poslije je to vozilo ostavio te je nakon provedene kriminalističke obrade ono vraćeno vlasniku. Sada se zna i tko ga je ukrao. Iz policije nismo dobili informacije u kakvom je radnom statusu Poljak koji voli krasti vozila u Hrvatskoj.

Na temelju naloga Općinskog državnog odvjetništva u Virovitici, 34-godišnjak je sproveden sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru, gdje mu je određen istražni zatvor. M.Bugarić

Milan Bugarić
Najčitanije iz rubrike