Mozaik
GLEDANOST HOROR-SPEKTAKLA STUDIJA WARNER BROS.

“Časna II” nastavlja obarati
rekorde u hrvatskim kinima
Objavljeno 20. rujna, 2023.
Nakon senzacionalnog uspjeha prvog filma franšiza "Časna" studija New Line Cinema i u distribuciji Blitz filma vratila se u velikom stilu, a njezin uspjeh ne prestaje. Film "Časna II" drugi je vikend zaredom na prvom mjestu domaćeg box officea, zaradivši 273.007 eura, s ukupnim brojem gledatelja 42.489. U režiji Michaela Chavesa i produkciji Petera Safrana i Jamesa Wana, "Časna II" nastavlja priču ondje gdje je prvi dio stao, otkrivajući šokantno neispričano podrijetlo demona. Priča prati dvije mlade redovnice koje riskiraju sve kako bi razotkrile za život opasan misterij njegova povratka i otjerale ga natrag u pakao jednom zauvijek.

Uspjeh vikenda otvaranja potvrda je velikog iščekivanja među obožavateljima franšize "Prizivanje", koja neumoljivo nastavlja plašiti gledatelje kina diljem svijeta. Film je tako impozantan uspjeh postigao velikim dijelom i zbog dobro planirane i osmišljene inovativne marketinške kampanje, u kojoj su kostimirane "časne" plašile gledatelje tijekom vikenda u kinodvoranama. Aktivacije su već od prvog, pretpremijernog dana prikazivanja postale viralne, posebno na društvenoj mreži Tik-Tok - prvenstveno zbog mlade publike, koju su takve neuobičajene kinoaktivacije posebno oduševile.

Film je režirao Michael Chaves, redatelj horor-hitova "Prokletstvo La Llorone" i "Prizivanja 3: Kriv je Sotona", a za scenarij su zaslužni Akela CooperIan, Ian Goldberg i Richard Naing. U glavnim su ulogama Taissa Farmiga kao sestra Irene, ponovno joj se pridružuje Jonas Bloquet kao Maurice, zajedno sa Storm Reid u ulozi sestre Debre i Annom Popplewell kao Kate.

Franšiza “Prizivanje” serijal je horora s najvećom zaradom u povijesti. Globalno, četiri su filma zaradila više od 300 milijuna dolara svaki (“Časna”, 366 milijuna dolara; “Prizivanje 2”, 322 milijuna dolara; “Prizivanje”, 320 milijuna dolara; “Annabelle: Početak, “ 307 milijuna dolara). “Časna” je film s najvećom zaradom u franšizi, s više od 366 milijuna dolara u svijetu. Film možete pogledati u kinima u IMAX i 4DX formatu. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike