Dome slatki dome
TEST EINHELL GE-WS 18/150 LI-SOLO

Tlačna prskalica koja je dobila baterijski pogon
Objavljeno 21. rujna, 2023.
Na poklopcu su ugrađene mjerice za precizno ulijevanje gnoja, herbicida ili drugih tekućina

Tlačna prskalica neizostavan je alat svih vrtlara. Bez obzira na to imate li manji vrt s povrćem, voćnjak ili samo vodite računa o besprijekornom izgledu svoje okućnice, tlačna prskalica nužna je u mnogim poslovima. Od gnojidbe, zaštite pa do suzbijanja korova, prskalica je tu za obavljanje zadataka. Međutim, njezina primjena ne staje samo ovdje. Nerijetko se tlačne prskalice koriste za održavanje okućnice, pa čak i automobila, jer omogućavaju lako nanošenje sredstava za čišćenje na veće površine. Ako ste se prepoznali u nekoj od kategorija, sigurno već imate klasičnu tlačnu prskalicu, a ako razmišljate o nadogradnji trenutačne na nešto puno bolje - Einhell GE-WS 18/150 Li-Solo je prskalica koju trebate gledati.Robusno


Iza tradicionalno kriptične oznake GE-WS 18/150 Li-Solo Einhell nam nudi prskalicu obujma 15 litara koju pogoni jedna Power X-Change baterija. Ako se pitate što baterija ima raditi na jednoj tlačnoj prskalici, stvar je zapravo izvedbe. Naime, klasična tlačna prskalica stiže tipično u kapacitetu od 5 ili 10 litara, a za podizanje tlaka koristi integriranu ručnu pumpu. Ako ste ikada imali tlačnu prskalicu u rukama, onda znate kako sve skupa izgleda i koja je zapravo najveća mana. Osim što smo prisiljeni svako malo praviti pauzu i puniti prskalicu zbog manjeg kapaciteta, posebno kod modela od pet litara obujma, prisiljeni smo i ručno pumpati zrak kako bismo podignuli tlak, a on će i jako oscilirati. Od snažnijeg pritiska prskanja u početku pa slabog prema samom kraju. Osim što je podizanje tlaka zamorno, veći je problem zapravo i u neravnomjernom raspršivanju. Rješenju gotovo svih problema kod ručnih prskalica doskočili su baterijski modeli koji za rad koriste električnu pumpu koja, osim što podiže talk, drži ga i kontinuiranim. Prskalica je izvedena kao leđna, što je razumljivo s obzirom na velikih 15 litara kapaciteta. Prskalica je izrađena izuzetno kvalitetno i robusno. Svaki element pod rukom djeluje kvalitetno. Počevši od mesingane mlaznice koja se postavlja na nastavak od nehrđajućeg čelika pa do kvalitetne plastike od koje je izrađen ostatak prskalice, kao i kvalitetnog, debelog gumenog crijeva.

Automatika


Poklopac prskalice nudi izuzetno velik otvor za lako ulijevanje tekućine, a ugrađeno sito dodatno će spriječiti eventualno nehotično upadanje onečišćenja. Na samom poklopcu prskalice vješto su ugrađene mjerice za precizno ulijevanje gnoja, herbicida ili drugih tekućina koje ćemo rijediti u prskalici. Umetanjem baterije i uključivanjem prskalice pumpa će obaviti inicijalno ozračivanje i praktično odmah biti spremna za rad. Ono što oduševljava je što pumpa radi samo kada na držalu pritiskom na polugu aktiviramo prskanje, a onog trenutka kada stanemo, i pumpa će stati s radom. Osim što tako štedimo bateriju, ovaj automatski start-stop uvelike pridonosi i ugodi pri radu. Tlak prskanja deklariran je na 4,5 bara, a konstantan je od prve do posljednje kapi. O brzini rada nepotrebno je uopće raspravljati. Ono što bismo klasičnom ručnom prskalicom obavili u sat vremena, ovdje završavamo u desetak minuta. Na kraju rada dovoljno je špricu isprati čistom vodom i pohraniti do sljedeće uporabe. Cijena od kakvih 155 eura itekako je atraktivna, posebno ako već imate Einhell Power X-Change alate jer uz prskalicu ne stižu baterija i punjač. M.R.
Možda ste propustili...

STANOVANJE: PRAKTIČNO I UDOBRO

Kauč na razvlačenje nikad nije naodmet

MODUL ZA UKLANJANJE NEUGODNIH MIRISA

Dodatna svježina u kupaonici

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIZAJN: KAKO ODABRATI KAMIN

Oblik ložišta pomno odabrati

2

STANOVANJE: PRAKTIČNO I UDOBRO

Kauč na razvlačenje nikad nije naodmet

3

LIFESTYLE XGIMI MOGO 2 PRO

Kokice i film uz najnoviji potpuno prijenosni projektor