Osijek
ZAVRŠNA KONFERENCIJA NATURAVITA

O razminiranju i obnovi šuma i šumskog zemljišta
Objavljeno 19. rujna, 2023.
Završna konferencija Razminiranje, obnova šuma i šumskog zemljišta u zaštićenim i Natura 2000 područjima u dunavsko-dravskoj regiji - Naturavita, održat će se u srijedu, 20. rujna, u 11 sati u hotelu Osijek.

Hrvatske šume d.o.o. kao korisnik te Hrvatske vode, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Javna ustanova Park prirode Kopački rit (partneri), u razdoblju provedbe projekta ostvarili su sve zadane ciljeve koji se odnose na razminiranje, obnovu i zaštitu šuma, šumskog zemljišta i vodnih resursa u projektnom području Osječko-baranjske županije odnosno PP Kopački rit i dijelu Regionalnog parka Mura-Drava.

Riječ je o jednom od najvećih strateških projekata zaštite prirode u RH financiranom iz Europskih strukturnih i investicijskih fodnova čija je ukupna vrijednost gotovo 50 tisuća eura, od čega 85 posto čine nepovratna sredstva EU-a. Projektom su riješeni dugogodišnji problemi zagađenosti minama i minsko-eksplozivnim sredstvima dijelova OBŽ-a koja su zaštićena područja i područja ekološke mreže Natura 2000.

Osim podataka o razminiranju bit će predstavljeni i rezultati biološke obnove šuma i šumskog zemljišta, rezultati vezani uz obnovu i izgradnju šumske protupožarne infrastrukture te oni koji se odnose na zaštitu voda vodama ovisnih ekosustava. V.L.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana