Sport
POLJUBAC GA STAJAO SVIH DUŽNOSTI

Rubiales više nije predsjednik
Objavljeno 11. rujna, 2023.
Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales, koji je prije tri tjedna poljubio u usta nogometašicu Jennifer Hermoso, odstupio je u nedjelju s dužnosti. Rubiales se povukao i s pozicije potpredsjednika europskog nogometnog saveza UEFA-e. Nakon poljupca u usta javnost je bila zgrožena i tražila je Luisov odlazak, na njega su se okomile nogometašice, političari, feministice, razne udruge... Onda i državno odvjetništvo. Neko vrijeme nije htio ni čut‘ za ostavku, ali shvatio je da mora otići, jer pritisak je bio golem.

- Prenio sam privremenom predsjedniku Pedru Rochi da dajem ostavku na dužnost predsjednika Saveza - izvijestio je Rubiales preko društvene mreže X, bivšeg Twittera, u nedjelju kasno navečer te dodao:

- Također sam ga obavijestio da sam isto napravio s funkcijom u UEFA-i, kako bi se pronašla zamjena na mjestu potpredsjednika.

Rubiales je bio predsjednik Španjolskog nogometnog saveza od svibnja 2018., a španjolsko ga je državno odvjetništvo optužilo za “seksualni napad” i “prisilu” jer je poljubio u usta španjolsku nogometašicu Hermoso nakon završetka SP-a nogometašica. Podsjetimo, Hermoso je prošlog tjedna prijavila Rubialesa državnom odvjetništvu u Španjolskoj. I. Li.
Možda ste propustili...