Dome slatki dome
PREUREDITE BLAGOVAONICU

Moderan dizajn povezuje prostor
Objavljeno 31. kolovoza, 2023.

Blagovaonica može biti organizirana kao sastavni dio dnevnog boravka ili kuhinje te kao samostalan, tj. odvojen prostor. Način smještaja ovisi o prostornim kapacitetima, ali i željenom završnom efektu. Moderne koncepcije povezivanja prostora nude integraciju blagovaonice s ostalim dijelovima dnevnog boravka, čak i kuhinje, kako bi se postigla prostorna cjelovitost i vizualno povećanje prostora.Materijali


Prostrane stambene kuhinje, u kojima se hrana priprema i poslužuje, mogu biti rješenje za kvalitetan smještaj blagovaonice kako bi se prostor dnevnog boravka oslobodio za druge sadržaje. Postavljanje blagovaonice u zasebnu prostoriju zahtijeva komunikacijsku povezanost s kuhinjom, zbog posluživanja, i dnevnim boravkom, zbog sadržajnog dopunjavanja. Blagovaonski stol je dominantan element namještaja u svakoj blagovaonici, pa ćete njegovim odabirom uvelike utjecati na ukupan ugođaj cjelokupnog prostora. Bilo da odaberete drvenu, staklenu ili kamenu ploču stola, nećete pogriješiti, jer će svaki od materijala stvoriti jedinstven ugođaj. Ako je stol izveden u kombinaciji različitih materijala i boja, odabir stolice vežite uz neki od prethodno zadanih parametara. To mogu biti drvene noge stolice ili boja tkanine stolice koje ćete povezati s pločom stola.

Kombinacijom stilova ne morate se zamarati jer je danas sve dopušteno. Igra suprotnostima dodatno će pojačati vizualni efekt vaše blagovaonice. Tako će npr. vizualno grubi industrijski stol odlično pristajati uz elegantne ili retro stolice.

Obloge


Topla podna obloga ispod stola svakako će pridonijeti ukupnom dojmu vaše blagovaonice. Uzorke i boje prilagodite okolnim elementima namještaja i ostalim bojama kako bi se prostor blagovaonice vizualno proširio. Ako se odlučite za minimalistički izgled blagovaonice, svakako je ispunite bojama i oblicima koji će naglasiti jednostavnost i čistoću samih elemenata. Prostor blagovaonice obogatite komodama koje ćete maštovito dekorirati zelenilom i rasvjetom.
 
Jasminka Knežević
Boje i rasvjeta
Trendovi suvremenog života sugeriraju uporabu stambenog prostora u različite svrhe. Zbog toga blagovaonica više nije samo prostor za objed nego i prostor za rad i druženje. Kako bi sve to bilo zadovoljeno, potrebno je kvalitetno opremiti taj prostor, povezati ga elementima, bojama i rasvjetom s ostalim prostorima u domu.

Možda ste propustili...

LISTOPAD U AMBULANTI VET-PET

Akcija kastracije pasa

PAMETNO ODLAGANJE JE RJEŠENJE

Kako unijeti red u naše domove

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana