Sport
OPROŠTAJ OD GRADSKOG VRTA

Fotografije koje će svima dugo ostati u sjećanju
Objavljeno 28. svibnja, 2023.
Osjetilo se kako će to biti posebna večer. Pao je rekord u posjećenosti, možda i u posljednjih deset i više godina

Vezani članci

OPROŠTAJ KAKAV JE GRADSKI VRT PO SVEMU ZASLUŽIO

Rastanak NK Osijek od Gradskog vrta imao je sve elemente spektakla

Utakmica u kojoj se NK Osijek oprostio od igranja u Gradskom vrtu ponudila je slike koje će svima dugo ostati u sjećanju. Ne samo zbog onoga što se događalo na samom stadionu, nego i oko njega satima prije utakmice. Osjetilo se kako će to biti posebna večer, atmosferu kakvu smo znali doživljavati u europskim nastupima NK Osijek sada smo nakon dugo vremena osjetili i u HNL-u. Pao je rekord u posjećenosti ne samo ove sezone nego možda i u posljednjih deset i više godina. Jasno, to se odnosi na domaće prvenstvo.

Na samom stadionu emocije su radile 300 na sat. Odzvanjali su taktovi pjesama "Moj Osijek" i "Inati se Slavonijo", a himnu NK Osijek "Grad na Dravi danas slavi" cijeli je stadion zapjevao uz tamburaški sastav Kas. Pala je i poneka suza, jer emocije su doista bile itekako izražene u tim trenutcima. Kohorta se pobrinula za dimnu kulisu utakmice, a kada je utakmica završila, počela je velika bakljada, popraćena i vatrometom. Na kraju, gledatelji su završili na samom travnjaku, gdje su igrače NK Osijek "operušali" do donjeg rublja. Uzimali su se suveniri, stradale su mreže, korner-zastavice, i poneki busen trave.

Gledatelji su se na terenu zadržali dosta dugo nakon utakmice, a kada su s njega otišli, nisu se mogla primijetiti veća oštećenja travnjaka. I dobro je što je tako, jer odlazak Osijeka s Gradskog vrta ne znači njegov kraj, on će postati dom nogometašicama Osijeka, a više prostora će imati i Atletski klub Slavonija Žito.

Uglavnom, doživljaj je bio vrhunski. To znaju svi koji su te večeri bili u Gradskom vrtu, a oni koji nisu, mogu si dio atmosfere dočarati ovom slikovnicom. Ne treba puno pričati, nego gledati slike, jer one doista govore više od tisuću riječi.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...