Osijek
INTERVENCIJA OSJEČKIH VATROGASACA

Skidali zastavu s pokidanog jarbola
Objavljeno 21. svibnja, 2023.
Iako u najvećem broju slučajeva izlaze na požarne intervencije, osječki profesionalni vatrogasci suočavaju se nerijetko i sa sasvim drugim intervencija. Jedna takva zbila se na vrhu kule Bastiona u Tvrđi, a izazvao ju je slomljeni jarbol na kojem se nalazila hrvatska zastava. Naime, vjetrovito i kišno vrijeme u jednom su trenutku slomili jarbol na vrhu kule na kojem se nalazila zastava i koja se više nije mogla vijoriti.

Nakon poziva vatrogasci su izišli na intervenciju, i to s vozilom Ikarus, koje ima hidraulične i visoke ljestve. Kamion je parkiran uz kulu, a potom su ljestve podignute, pa su se vatrogasci mogli popeti na vrh kule i skinuti zastavu s napuklog jarbola. Kako doznajemo, oštećeni će jarbol tijekom idućeg tjedna biti zamijenjen, a zastava bi se nakon toga trebala opet zavijoriti na dravskom ulazu u Tvrđu.

Posljednjih su mjeseci osječki profesionalni vatrogasci imali više tehničkih intervencija, uključujući i skidanje drona s krova građevine. Također su intervenirali i zbog oštećenog lima na vrhu konkatedrale u središtu Osijeka, no tamo su samo evidentirali štetu jer je postojala opasnost da teška vozila naprave još veću štetu, te preporučili da sanaciju krova obavi tvrtka čiji su djelatnici osposobljeni za posao na velikim visinama. U međuvremenu su vatrogasci spasili i zaigranog psa koji je upao u kanal s vodom na Pampasu. U svakodnevni posao ubrajaju se intervencije na poziv policije, a tiče se otvaranja zaključanih vrata kuća i stanova. Intervencija kao intervencija, bila ona požarna ili pak spašavanje psa, bitno je da se time spase životi ljudi i životinja te imovina građana. M.Bugarić
Možda ste propustili...

VODIČ ZA KUPANJE NA BAZENIMA KOPIKE

Od ponedjeljka službeno kreće kupališna sezona

NA DRUGOM PFK-U 17 TISUĆA POSJETITELJA

Veseli veliki broj djece i mladih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRHUNAC JE VODENOG VALA

Drava poplavila lijevu obalu, na oprezu u vikend-naselju

2

NISU ZA PUTNIKE, NEGO ZA OBUKU NOVIH VOZAČA

Tramvaji su opet na tračnicama

3

NA POTEZU OD PRENJSKE DO KOZJAČKE

Vodovodni radovi u Kolodvorskoj ulici