Mozaik
ZAUZET JE DRUGIM STVARIMA

Waters nije zainteresiran za okupljanje i koncert Pink Floyda
Objavljeno 3. srpnja, 2024.
Roger Waters (80) odbacio je ideju o ponovnom koncertu Pink Floyda, pojasnivši da je "zauzet drugim stvarima", među kojima je pisanje memoara i rad na vlastitome novom albumu. Reutersu je kazao da se rado prisjeća vremena provedenog u rock-grupi čiji je suosnivač, ali da ne planira ponovno nastupati s dva svoja bivša kolege iz benda, bubnjarom Nickom Masonom i gitaristom Davidom Gilmourom. Grupu su, uz Watersa, 1965. osnovali prvi frontmen grupe, Syd Barret, koji je preminuo 2006., u dobi od 60 godina, nakon višegodišnje zloupotrebe droga, i Richard Wright, koji je umro 2008. u dobi od 65 godina nakon borbe s karcinomom. Barret je grupu napustio još 1968.

Waters, koji kao kreativna snaga stoji iza albuma poput "The Dark Side of the Moon" i "The Wall", grupu je napustio 1985. zbog međusobnih osobnih i kreativnih nesuglasica. Radilo se o pravnim natezanjima oko upotrebe naziva grupe s obzirom na to da su njegovi bivši kolege iz benda nastavili karijeru bez njega. Waters i Gilmour već godinama su u sukobu, a nedavno su se na društvenim mrežama ponovno javno sukobili zbog različitih stajališta o rusko-ukrajinskome ratu.

Na Reutersovo pitanje hoće li njih trojica ikada više nastupiti zajedno, Waters je odgovorio: "Ne, zašto bismo?" Članovi Pink Floyda posljednji su put nastupili zajedno 2005. na dobrotvornom koncertu Live 8 u Londonu, kada se Waters na pozornici pridružio Masonu, Gilmouru i klavijaturistu Richardu Wrightu. "Ne žalim zbog toga jer je Rick još bio živ i bilo mi je doista drago što smo imali priliku odsvirati makar tri-četiri pjesme", rekao je Waters.

Mason je u svibnju za Reuters kazao da je otvoren za ponovno okupljanje benda, no da ni Waters ni Gilmour za to nisu zainteresirani. Waters trenutačno radi na svojemu novom albumu "The Bar" i na memoarima. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike